Српски Покрет Двери - Лого

Обрадовић: Субвенције дати домаћој привреди, а не странцима

Данас је у Београду одржана конференција за медије, а повод је био случај „Фабрике каблова Јагодина“, односно 7000 радника ове фирме који су остали без посла. На ову тему говорили су: Бошко Обрадовић – председник Српског покрета Двери, Ненад Лазаревић – председник Удружења радника „Каблови Јагодина“ и Славољуб Вујичић – члан Удружења радника „Каблови Јагодина“.

Председник Двери Бошко Обрадовић је рекао следеће: Данас имамо ситуацију да је 7 000 радника „Фабрике каблова“ без посла, да им није повезан радни стаж, а да и они који су дочекали пензију имају изразито мала примања – око 20 000 динара, са којима се не може преживети. Ако узмемо рачуницу да просечна породица броји три члана, долазимо до закључка да је преко 20 000 грађана на непосредан или посредан начин оштећено. Оно што је најтрагичније у целој ситуацији јесте да држава има свој власнички удео у „Фабрици каблова Јагодина“, међутим ову власт не интересује да помогне овој фабрици, али зато даје вишемилионске субвенције странцима. Подсетићу само да је од 2006. до 2019. године, од свих државних субвенција, 93% отишло у руке страних фирми. Тако је, рецимо, једној швајцарској фирми дата субвенција од 120 000 евра, а „Хенкелу“ од чак 144 000 евра по раднику! Уместо да држава субвенцијама ојачава домаћу привреду, предузетнике и пољопривреду, она пуни џепове страних компанија. Српски покрет Двери има потпуно другу визију економске политике у којој су српски привредници, предузетници, пољопривредници и радници у првом плану, а странци у другом. Као председник Србије свим срцем ћу се борити за домаћу привреду!

 

Ненад Лазаревић је истакао да је „Фабрика каблова Јагодина“ некада извозила своје производе у многе државе света, а да данас морају да моле да добију и најмање послове. Како је додао, од 10 000 радника колико је фабрика некада запошљавала, сада је она сведена на само 200 радника, а да плате касне по 3-4 месеца.

Славољуб Вујичић је казао да се прва пљачка радника догодила у периоду 1996. – 2002. године када је раницима исплаћивана мања плата, држава се обавезала да ће то надокнадити, али да од тога није било ништа. Навео је и да се друга пљачка десила после 2010. године када у периоду од неколико година радницима није уплаћиван радни стаж и да су трајно оштећени за пензије.

И Лазаревић и Вујичић су дали подршку Бошку Обрадовићу као кандидату за председника Србије.

Инфослужба Двери

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: