Обрадовић: Свим срцем за младе

Јуче је у Радничком дому у Новом Саду одржано представљање Српског покрета Двери, Патриотског блока и Бошка Обрадовића као председничког кандидата.

У пуној сали, Новосађанима су се обратили Ивана Стојановић – председник покрајинске организације Двери у Војводини и председник градске организације Двери у Новом Саду, мр Иван Костић – потпредседник Двери, Никола Маленчић – председник Нове снаге Србије, Драган Добрашиновић – председник Усправне Србије и Бошко Обрадовић – председник Српског покрета Двери.

Ивана Стојановић: Буразерско одлучивање, мењање Урбанистичког плана по кафанама, тајни милионски уговори као што је Централни пречистач, надувавање цене Фрушкогорског коридора – све је то реалност Новог Сада. У Новом Саду више не можете наћи занатлију – керамичара, столара или водоинсталатера. Одлазе пут западних земаља. Све ово важи и за целу Војводину. Уместо развоја производње здраве хране на плодним војвођанским ораницама, ми данас имамо фабрике гума и лагеровање опасних материја. Да ли је ово будућност Србије? Наравно да није. Држава хитно мора почети да субвенционише домаћег произвођача, органски здраву храну, да се окрене домаћем привреднику и да цео систем државе буде прилагођен животу породице.

Иван Костић: Налазимо се у Новом Саду, граду у коме се окупио највећи број наших страдалника из Лике, Далмације, Кордуна и Баније и који представља прави пример српских интеграција. То је једна лепа ствар која се десила у протеклих 30 година.
Оно што је нажалост исто као и пре 10 година када смо држали прву трибину Двери у Новом Саду је да ова власт наставља распродају националних ресурса баш као што је то радила и претходна власт. И данас се распродају пољопривредна предузећа у бесцење, отпуштају се радници, Арапима се продају наше оранице и тај процес мора под хитно да се заустави.
То могу да ураде само људи који имају храбро срце да уђу у коштац са криминалцима у политици и који желе истинску промену политичког система. Зато је неопходно да Патриотски блок уђе у нови сазив Скупштине Србије и да наш председнички кандидат Бошко Обрадовић уђе у други круг председничких избора.

Никола Маленчић: Верујемо у Србију која не распродаје своју земљу, воду, ваздух и природна богатства. Верујемо у Србију која брани Косово и Метохију и брине о Србима у региону и расејању. Верујемо у Србију која субвенционише домаћу привреду, а не стране компаније, која извози пољопривредне производе, а не своју младост и памет. Верујемо у Србију која је правна и праведна, поштена и достојанствена држава. Верујемо у Србију у којој цене горива нису међу највишима у Европи и у којој свако може лепо да живи од свог поштеног рада. Да би Србија у коју верујемо заиста постала таква, неопходно је да дође до промене система, а за промену система потребни су нови људи. Управо ми, окупљени у Патриотском блоку и наш председнички кандидат Бошко Обрадовић, представљамо те нове људи који ће покренути промену система.

Драган Добрашиновић: Све што нам власт сервира као истину је лаж и обмана. У боље сутра воде нас јуришни одреди рушитеља, плагијатора и клептомана. Државе попут данашње Србије у политичкој теорији су познате као банана. Зато – ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ПРОМЕНЕ! ПАТРИОТСКИ БЛОК ДОЛАЗИ! Дошли смо и да вам кажемо да се нисмо окупили да бисмо градили Србију само за Србе, него Србију за све њене људе. Да и породицу и народ и државу одбранимо од криминалних картела директно подржаних и организованих од самог врха власти. Да вратимо достојанство, друштвени статус и укажемо заслужено поштовање сваком поштеном и одговорном човеку – раднику, сељаку, лекару, наставнику, ђаку, студенту, уметнику, научнику. Због тога су подршка Патриотском блоку и Бошку Обрадовићу подршка поносној и усправној Србији, баш онаквој какву њени грађани, после много деценија лутања и посртања, заслужују.

Бошко Обрадовић: Гледајући разна истраживања и разговарајући са омладином ових дана застао сам над чињеницом да данас млади људи у Србији осећају страх, отуђеност, бес и изолацију. Две трећине не жели да изађе на изборе, половина жели да оде из земље одмах по завршетку школовања. Младе људе мучи образовни систем. Страшно их боли систем неправде у Србији. Они виде страначко запошљавање, систем корупције и непотизма, гушење иницијативе на сваком кораку. И када се запосле даље пред њима стоји непремостива препрека, а то је осамостаљивање и оснивање сопствене породица. Просечан број деце по породици је 1,3 детета. Из овога произилази све мање склопљених бракова, све више развода, масовне економске миграције, катастрофална демографска слика који води ка томе да ће 2050. године у Србији живети само 4.5 милиона грађана. На нама је да ту страшну слику мењамо, да укључимо младе људе у живот и пре свега створимо им функционалну државу која же им пружити шансу. Приоритет Патриотског блока и Српског покрета Двери су усмерени на младе људе. Ми ћемо реформисати и модернизовати образовни систем, а школовање ће бити бесплатно, укључујући и уџбенике. Наопака политика субвенционисања ће бити одмах укинута, а сва средства усмерена на домаћу привреду, посебно за младе људе. Урадићемо све да млади добију праведну стамбену политику. Наш циљ је Србија у коју се млади враћају, а не одлазе из ње. Наш задатак је да послушамо њихов глас и учинимо све да променимо систем који је од државе направио највећег непријатеља њене деце.

Информативна служба Двери