Српски Покрет Двери - Лого

Обрадовић у Н1 дебати: Лажне патриоте и лажне демократе опљачкале државу

Бошко Обрадовић у дебати учесника председничких избора на ТВ Н1

Обрадовић је рекао да је ово (на ТВ Н1) била једина председничка дебата и бирачима је поручио да елиминишу четири кандидата који нису дошли вечерас. Једино решење за ово непоштовање основног демократског права да се сучеле ставови и не могу да верујем да нису дошли, навео је.

    Говорио је и зашто би требало да се гласа за њега: „Мислим да сам се доказао као опозиција за ових 11 година опозиционог радног стажа као један од најактивнијих посланика у борби овог режима, као један осд предводника и учесника готово свих протеста против актуелне власти, као неко ко, за разлику од кандидата бившег режима, може да победи Александра Вучића. Као што Зоран Ђинђић није могао да победи Слободана Милошевића, па се повукао и истурио Коштуницу, тако мислим да би у другом кругу Александра Вучића може да победи патриотски кандидат и да је ту нека моја шанса“. Захвалио је свима који су га подржали.

„Мислим да смо кроз уједињење Патриотског блока показали да читава та Србија која је 77 година била прогањана – сви они који су патриотског, монархистичког, равногорског, антикомунистичког и хришћанског утемељења у политици имају свог председничког кандидата и биће ми заиста част и задовољство да их све представљам“, закључио је.

„Живимо у времену згажених институција, прекршеног Устава, укинутих демократских вредности попут слободе медија и поштених избора, живимо у времену готово новог једнопартијског система – таква нам је била Скупштина, живимо у времену у ком је СНС направила наказни спој лажнопатриотске радикалне приче Шешеља и Драшковића и једне издајничке политике ЛДП која се разрачунава са свим што је национално, породично“, рекао је Обрадовић оцењујући да је режим „недемократски и криминализован“.

Навео је да Вучић ни вечерас, као последњих десет, није дошао да суочи мишљење са неистомишљеницима.

Он функционише у сфери политичког маркетинга и укида све праве вредности овог народа, а овај народ не може да дође на прави пут док не крене једна духовна и морална обнова, и док праве вредности не дођу на своје место као што су хришћанске врлине, попут солидарности и помоћи ближњем свом, каже лидер Двери.

Српској политичкој сцени, сматра Обрадовић, „недостаје конзервативни поглед на свет, демохришћанска традиција и патриотски јасно оријентисан председник државе ко неће правити компромисе са онима који су га довели на власт“. „Јер Александар Вучић не би дошао никад на власт да га Запад није инсталирао 2012, зато што је обећао да ће кренути путем издаје Косова, што се десило потписивањем Бриселског и Вашингтонског споразума, и последица тога је то што данас немамо изборе на КиМ“.

Обрадовић каже да му је мука од тог „лажног патриотизма иза кога се крију криминал и корупција“ и са друге стране, исто му је мука и од „лажних демократа који се ките демократским перјем, али су исто тако пљачкали овај народ, исто тако пљачкашке приватизације“.

Ми 77 година живимо у лажи, дошло је време да се вратимо себи, да се поштује наша историја, култура, писмо, ћирилица, црква и вера, каже Обрадовић.

Имам проблем са преварантима на српској политичкој сцени који 30 година лажу народ, наводи Обрадовић. „Представљам глас грађана којима је мука Александра Вучића и његове криминализоване и недемократске власти а не жели да се врати на период Бориса Тадић који је створио Вучића и могућност да се Вучић врати на власт. То су два сијамска близнаца – они функционишу играјући непрестани пинг-понг између лажних патриота и лажних демократа“, рекао је, додајући да је он глас трећег пута „који не воли Вучића а ни повратак на Тадићево време“.

А када будете изабрани за председника, каже Обрадовић, онда морате да гарантујете све што у Уставу пише – да ћете бити симбол државног јединства, да ћете деловати надстраначки, да ћете да будете председник свих грађана, да ћете уважавати различитости, да ћете поднети оставку на место председника у странци…

Али, пре тога, треба, како каже, рећи своје ставове: „Моја позиција да се нешто промени после 30 година најгорих, купљених диплома и доктората и истих политичких фаца и идеологије која се није мењала од 1945. Вучић је овде нови Тито, а ја не желим да се клањамо ни Титу ни новом титоизму“.

*Извор: Н1

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: