Српски Покрет Двери - Лого

Обрадовић за НИН: Инсистираћемо на спровођењу политике Двери кроз разне скупштинске иницијативе

Пре свега треба констатовати да ћемо коначно имати један репрезентативан парламент у коме ће бити заступљене све идеолошке опције на српској политичкој сцени.

    Имаћемо велику конкуренцију не само између власти и опозиције већ и у редовима опозиције. Још не знамо ко ће све чинити владајућу већину, али опозиција ће свакако бити никад јача. Досадашњој власти ће бити много теже да обесмишљава рад Народне скупштине и многе цензурисане теме мораће доћи на дневни ред. Од посебне важности је реформа Пословника о раду Народне скупштине која би донела више простора за опозицију, а пре свега да законски предлози које иницира опозиција морају доћи на дневни ред Народне скупштине, као и да министри имају обавезу да се одазову расправи на актуелну тему коју је тражила опозиција, што до сада није био случај.

Што се Српског покрета Двери тиче, ми ћемо инсистирати на спровођењу нашег изборног програма кроз различите скупштинске иницијативе: увођење нерадне недеље и у приватном сектору, враћање отетих пензија, повратак служења војног рока кроз нови концепт обуке за одбрану, заштиту и спасавање, сет мера за подршку домаћој привреди и пољоприпреди, реформу пореске политике у корист породице, што подразумева смањење пореза на зараде и на имовину за свакога ко ступи у брак и добије дете… Инсистираћемо на закону о заштити презадужених породица, преиспитивању рада јавних извршитеља, тражићемо забрану промоције хомосексуализма малолетним лицима, као и забрану ријалити програма. Сматрамо да Народна скупштина на посебним седницама треба да расправља о Косову и Метохији, Отвореном Балкану, притисцима по питању увођења санкција Русији и другим кључним националним и државним питањима.

Такође, настојаћемо да кроз различите скупштинске формате пробамо да отворимо неке за нас важне јавне расправе које су дуго биле забрањена тема: о повратку монархије, о несталим бебама, о геноциду над Србима у НДХ, о Болоњској реформи високог образовања, о мигрантској политици…

 

*Извор: НИН

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: