Српски Покрет Двери - Лого

Одржан Изборни сабор Двери – Бошко Обрадовић изабран за председника

У Новом Саду данас је одржан Изборни сабор Српског покрета Двери на коме је Бошко Обрадовић изнова изабран за председника Српског покрета Двери. Истовремено је изабран и нови сазив Главног одбора, који је у наставку заседања изабрао нови састав Председништва, Извршног одбора и Надзорног одбора. 

     За потпредседнике Двери изабрани су народни посланици мр Иван Костић, проф. др Тамара Миленковић Керковић, Милован Јаковљевић, Радмила Васић и Борко Пушкић. За нове чланове Председништва изабране су истакнуте јавне личности: проф. др Валентина Арсић Арсенијевић, проф. др Ђорђе Чантрак, др Владимир Димитријевић, др Андреј Митић и Драган Добрашиновић. Међу њима су четири доктора наука, два професора Београдског универзитета, један од најпознатијих православних публициста и највећи борац против корупције у нашем друштву, од којих се очекује да значајно унапред програм и рад Двери.

На Сабору је усвојена Декларација „Једна је мајка” којом је пружена подршка новој кампањи посвећеној побољшању стања у породилиштима, олакшавању материнства и бризи државе о породици у сваком аспекту, као и борби против насиља и за општу хуманизацију друштва. Нови Главни одбор усвојио је платформу за нову спољну политику којом је Српски покрет Двери постао прва политичка организација у Србији са новом спољно-политичком оријентацијом, коју нажалост у овом тренутку нема ни држава. Овај отворени документ нове спољне политике покушај је Српског покрета Двери да се отвори дебата на ову тему, како би се постигао базични национални консензус и донела нова државна и национална стратегија која одговара вредностима и интересима српског народа као једног и недељивог, и Србије као суверене, независне, војно неутралне, економски, социјално и културно развијене, еколошки и здравствено безбедне државе!

Полазећи од чињенице стварања новог мултиполарног света, руковођени неопходношћу новог позиционирања Србије и српског народа у свету који се мења, Српски покрет Двери предлаже да Србија води независну спољну политику, засновану на следећим циљевима и приоритетима:

  1. Очување Косова и Метохије у саставу Републике Србије;
  2. Очување и унапређење статуса Срба и СПЦ у матичним српским земљама, окружењу и дијаспори;
  3. Доношење и проглашење Закона о војној неутралности;
  4. Остваривање квалитета живота свих грађана Србије;
  5. Политика мира и међусобног поштовања и сарадње.

 

Српски покрет Двери сматра да треба редефинисати односе између Републике Србије и Европске Уније и поставити их на реалне основе. То значи сарадњу са свим политичким субјектима који се залажу за Европу нација, суверену националну политику, конзервативне хришћанске и породичне вредности, одговорну мигрантску политику и еколошки патриотизам. Време је да се Србија припрема да заузме своје ново место у новој, промењеној Европи и свету.

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: