Српски Покрет Двери - Лого
Search

Одржан Изборни сабор Двери – Бошко Обрадовић изабран за председника

У Новом Саду данас је одржан Изборни сабор Српског покрета Двери на коме је Бошко Обрадовић изнова изабран за председника Српског покрета Двери. Истовремено је изабран и нови сазив Главног одбора, који је у наставку заседања изабрао нови састав Председништва, Извршног одбора и Надзорног одбора. 

     За потпредседнике Двери изабрани су народни посланици мр Иван Костић, проф. др Тамара Миленковић Керковић, Милован Јаковљевић, Радмила Васић и Борко Пушкић. За нове чланове Председништва изабране су истакнуте јавне личности: проф. др Валентина Арсић Арсенијевић, проф. др Ђорђе Чантрак, др Владимир Димитријевић, др Андреј Митић и Драган Добрашиновић. Међу њима су четири доктора наука, два професора Београдског универзитета, један од најпознатијих православних публициста и највећи борац против корупције у нашем друштву, од којих се очекује да значајно унапред програм и рад Двери.

На Сабору је усвојена Декларација „Једна је мајка” којом је пружена подршка новој кампањи посвећеној побољшању стања у породилиштима, олакшавању материнства и бризи државе о породици у сваком аспекту, као и борби против насиља и за општу хуманизацију друштва. Нови Главни одбор усвојио је платформу за нову спољну политику којом је Српски покрет Двери постао прва политичка организација у Србији са новом спољно-политичком оријентацијом, коју нажалост у овом тренутку нема ни држава. Овај отворени документ нове спољне политике покушај је Српског покрета Двери да се отвори дебата на ову тему, како би се постигао базични национални консензус и донела нова државна и национална стратегија која одговара вредностима и интересима српског народа као једног и недељивог, и Србије као суверене, независне, војно неутралне, економски, социјално и културно развијене, еколошки и здравствено безбедне државе!

Полазећи од чињенице стварања новог мултиполарног света, руковођени неопходношћу новог позиционирања Србије и српског народа у свету који се мења, Српски покрет Двери предлаже да Србија води независну спољну политику, засновану на следећим циљевима и приоритетима:

  1. Очување Косова и Метохије у саставу Републике Србије;
  2. Очување и унапређење статуса Срба и СПЦ у матичним српским земљама, окружењу и дијаспори;
  3. Доношење и проглашење Закона о војној неутралности;
  4. Остваривање квалитета живота свих грађана Србије;
  5. Политика мира и међусобног поштовања и сарадње.

 

Српски покрет Двери сматра да треба редефинисати односе између Републике Србије и Европске Уније и поставити их на реалне основе. То значи сарадњу са свим политичким субјектима који се залажу за Европу нација, суверену националну политику, конзервативне хришћанске и породичне вредности, одговорну мигрантску политику и еколошки патриотизам. Време је да се Србија припрема да заузме своје ново место у новој, промењеној Европи и свету.

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: