Српски Покрет Двери - Лого
Search

Одржан Видовдански протест

Протест Покрета за одбрану Косова и Метохије синоћ је завршен испред зграде Председништва Србије, уз захтев државним органима да хитно предузму све мере ради заштите српског народа на Косову и Метохији. 

      Затражено је и организовање избора у општинама са српском већином на Косову, на основу закона Србије као и поништавање свих Бриселских споразума.

Од власти у Београду је захтевано и да тражи хитно сазивање седнице Савета безбедности УН како би се изнеле чињенице „о албанском терору“.

Читајући захтеве, представник Покрета за одбрану Косова и Метохије Слободан Самарџић је оценио „да деценијски пораз ове (косовке) политике потиче од узурпације одговарајућих државних функција од стране Александра Вучића“.

„Његово одстрањивање из косметске политике основни је услов одбране и спасавања“ Косова и Метохије, казао је он.

Протест је организовао Покрет за одбрану Косова и Метохије, уз техничку подршку покрета Двери и странке Заветници.

Београд: Учесници Видовданског протеста у шетњи, траже заштиту за Србе на Косову и Метохији

Учесници Видовданског протеста су, са платоа испред цркве Светог Марка кренули у шетњу до зграде Председништва Србије где ће затражити од београдских власти да заштиту за Србе на Косову и Метохији.

Саобраћај на Булевару Краља Александра је обустављен и регулише га саобраћајна полиција а на челу колоне окупљених је велики транспарент, „Стоп терору над Србима на Косову и Метохији“.

Учесници ће затражити, испред председништва Србије, како је најављено, и хитне мере за заштиту Срба на Косову и Метохији.

Претходно је, испред Цркве Светог Марка, уредник Нове српске политичке мисли Ђорђе Вукадиновић оценио да сада сви присуствују „голој предаји и издаји“, те критиковао политику председника Србије по питању Косова.

„Лове Србе као зечеве на територији где, пре доласка на власт Вучића, нису смели ни нос да промоле“, реко је Вукадиновић.

Према његовим речима, истовремено се ослобађају три косовска полицајца мада их је Вучић претходно назвао терористима.

Представник Покрета за одбрану Косова и Метохије Слободан Самарџић је оптужио власти у Београду да „асистирају Приштини у терору над Србима“.

Према његовим речима, власт у Београду има свог заштитника а то је Запад.

„Њих на Западу интересује само ко ће предати Косово и Метохију и нашли су човека који ће то учинити“, рекао је он.

Са протеста Покрета за одбрану Косова и Метохије у Београду критикована Вучићева политика

Учесници Видовданског протеста, испред цркве Светог Марка у Београду синоћ су оптужили председника Србије Александра Вучића да води „издајничку политику“ по питању Косова и Метохије.

Окупљени на скупу, који је организовао Покрет за одбрану Косова и Метохије, су испунили простор испред цркве Светог Марка.

Прочитана су имена на Косову ухапшених Срба и затражено њихово пуштање, док је власт у Београду критикована због сарадање с НАТО а за амбасадора САД речено да је „прави председник Србије“.

Професор београдског универзитета Часлав Копривица је казао да Вучић и НАТО позивају на „окупациони мир“, те да, како је казао, желе да Косово и Метохију предају великој Албанији“.

„Овде нас је окупила зебња да ће…пара – држава и НАТО збрисати наше постојање на Косову и Метохији“, рекао је Копривица.

Он је власт у Београду назвао кукавичком, те додао да, како је казао, присуствујемо коалицији „Курти – Хил – Вучић“.

Професорка са Косова и Метохије Митра Рељић је оценила Бриселски споразум као „поразну нагодбу“ чији су, како је казала, резултати видљиви.

„Наши државни представници се јадају да су преварени, као да то нису знали а ових дана везбају са НАТО“, рекла је она алудирајући на вежбу „Платинасти вук“ крај Бујановца.

Представник српске омладине за Косово и Метохију Стефан Ђорђевић рекао је да је „прави председник Србије амбасадор САД Кристофер Хил док је, како је додао, Вучић његов слуга.

Оптужио је власти у Београду да раде против српског интереса.

Протест се организује под слоганом „Доста с терором над Србима на Космету!“ а окупљени, уз државне заставе носе и траспаренте и пароле „Не дамо светиње, Космет и ћирилицу“, „Звечан је вечан“, „Ванредни избори на свим нивоима“, „Моли се Богу и држи се Русије“ друге.

 

Међу окупљенима је и лидер Двери Бошко Обрадовић. 

*Извор: Бета

 

Видео материјал можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: