Српски Покрет Двери - Лого

Одржана прва седница будуће посланичке групе Двери

Данас је у канцеларији Покрета у Чачку одржана прва седница будуће посланичке групе Српског покрета Двери, коју ће чинити Бошко Обрадовић (председник), мр Иван Костић (заменик председника), проф. др Тамара Миленковић Керковић, Милован Јаковљевић, Радмила Васић и Борко Пушкић. Седници су присуствовали и будући саветник посланичке групе Зоран Павловић и секретар Анђела Шевић, као и чланови Информативне службе Двери Миодраг Прековић и Предраг Лазаревић. Саветници посланичке групе биће и Маја Митић (за правна питања) и Андреј Митић (за спољне послове).

    Председник посланичке групе Двери формираће и Савет посланичке групе који ће чинити председници Политичког савета и свих стручних савета Двери, као и представници партнерских организација из Патриотског блока. На данашњем састанку размотрене су и прве скупштинске иницијативе које ће посланичка група Двери покренути чим буде формиран нови сазив Народне скупштине, међу којима ће једне од првих бити увођење нерадне недеље и у приватном сектору, преиспитивање рада јавних извршитеља, повећање минималне пензије и враћање отетих делова пензије свим пензинерима, измене пореских закона у корист породице са циљем смањења пореза на зараде и на имовину за све који ступе у брак и добију децу, забрана продаје пољопривредног земљишта странцима, решавање питања неисплаћених зарада радницима након пљачкашких приватизација, почетни капитал за покретање приватног предузетништва младих и многе друге.

Оцењено је и да је недопустиво кашњење са објављивањем коначних изборних резултата од стране Републичке изборне комисије, као и да Србија више не сме да функционише без Народне скупштине која хитно треба да буде конституисана. Такође је констатовано да је Народна скупштина најважнија државна инстиитуција не само законодавне власти већ и са веома значајним изборним и контролним функцијама, као и да најважније јавне расправе и државне одлуке коначно треба вратити тамо где им је и место — у парламент.

Инфослужба Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: