Одржана прва седница будуће посланичке групе Двери

Данас је у канцеларији Покрета у Чачку одржана прва седница будуће посланичке групе Српског покрета Двери, коју ће чинити Бошко Обрадовић (председник), мр Иван Костић (заменик председника), проф. др Тамара Миленковић Керковић, Милован Јаковљевић, Радмила Васић и Борко Пушкић. Седници су присуствовали и будући саветник посланичке групе Зоран Павловић и секретар Анђела Шевић, као и чланови Информативне службе Двери Миодраг Прековић и Предраг Лазаревић. Саветници посланичке групе биће и Маја Митић (за правна питања) и Андреј Митић (за спољне послове).

Председник посланичке групе Двери формираће и Савет посланичке групе који ће чинити председници Политичког савета и свих стручних савета Двери, као и представници партнерских организација из Патриотског блока. На данашњем састанку размотрене су и прве скупштинске иницијативе које ће посланичка група Двери покренути чим буде формиран нови сазив Народне скупштине, међу којима ће једне од првих бити увођење нерадне недеље и у приватном сектору, преиспитивање рада јавних извршитеља, повећање минималне пензије и враћање отетих делова пензије свим пензинерима, измене пореских закона у корист породице са циљем смањења пореза на зараде и на имовину за све који ступе у брак и добију децу, забрана продаје пољопривредног земљишта странцима, решавање питања неисплаћених зарада радницима након пљачкашких приватизација, почетни капитал за покретање приватног предузетништва младих и многе друге.

Оцењено је и да је недопустиво кашњење са објављивањем коначних изборних резултата од стране Републичке изборне комисије, као и да Србија више не сме да функционише без Народне скупштине која хитно треба да буде конституисана. Такође је констатовано да је Народна скупштина најважнија државна инстиитуција не само законодавне власти већ и са веома значајним изборним и контролним функцијама, као и да најважније јавне расправе и државне одлуке коначно треба вратити тамо где им је и место — у парламент.

Инфослужба Двери

Share on whatsapp