Српски Покрет Двери - Лого

Одржана прва трибина државотворне опозиције у Крагујевцу – НЕ капитулацији!

Данас је у Крагујевцу одржана прва трибина државотворне опозиције у Крагујевцу под називом „НЕ капитулацији! НЕ француско-немачком ултиматуму“. 

    Трибина је одржана у препуној Великој сали Скупштине града Крагујевца, а окупљенима су се обратили Бошко Обрадовић – народни посланик и председник Српског покрета Двери, Милица Ђурђевић Стаменковски – народни посланик и председник Српске странке Заветници, Милош Јовановић – народни посланик и председник Новог ДСС, пуковник Љубинко Ђурковић – народни посланик, потпредседник ПОКС и командант одбране Кошара, као и проф. др Душан Пророковић – члан Председништва Покрета за одбрану КиМ и политиколог Александар Павић.

 

Са овог скупа поручено је да је француско-немачки ултиматум неприхватљив као решење за Косово и Метохију и још једном су позване све државне институције, од председника Републике преко Владе Србије до Народне скупштине, да овај ултиматум одбаце и да се на тај начин покаже државно јединство око наше јужне покрајине. Истакнуто је да је ово тек прва у низу трибина која ће уследити на ову тему, да је државотворни опозициони блок свакога дана све јачи и да му приступа све више организација и појединаца.Учесници су подсетили да су сви они подржали Светосавски проглас за спас Косова и Метохије који је покренуо Покрет за одбрану КиМ, а који су подржали и бројни српски интелектуалци и јавне личности као што су: академици Данило Баста, Матија Бећковић, Василије Крестић, Славенко Терзић, Милосав Тешић, Коста Чавошки, професори доктори Јасмина Вујић, Милош Ковић, Леон Којен, Слободан Самарџић, Ненад Кецмановић, Слободан Антонић, бивши председник Владе Србије и СР Југославије Војислав Коштуница, филмски редитељ Емир Кустурица, позоришни редитељ Никола Пејаковић Коља, глумац Виктор Савић, новинар и уредник „Квадратуре круга“ Бранко Станковић, свештеник Ненад Илић, аналитичар Ђорђе Вукадиновић, историчар Драгомир Анђелковић… 

На крају трибине је закључено да и сама актуелна власт зна да политику државотворне опозиције према КиМ подржава преко 80% грађана Србије и да су зато све учесталији и бруталнији напади и представника власти и режимских медија према овој групацији. „Међутим, то нас неће спречити и обесхрабрити у даљој борби за очување КиМ у саставу Србије“, јединствено је поручено из Крагујевца.

Инфослужба Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: