Српски Покрет Двери - Лого

Одржана величанствена конвенција Патриотског блока ДВЕРИ-ПОКС

Коалиција Патриотски блок за обнову Краљевине Србије, окупљена око покрета Двери и Покрета за обнову Краљевине Србије, поручила је са данашње завршне предизборне конвенције у београдској Комбанк дворани да ће се борити „Срцем за Србију“ са краљем на челу, повратак престонице у Крагујевац и Србију у којој ће породица бити на првом месту.

    Говорници су истакли да ће се борити за Србију из које млади неће одлазити, за очување Косова и Метохије у саставу Србије, војну неутралност земље, као и за Србију која неће уводити санкције Русији, нити улазити у НАТО пакт.

Оценили су и да ће на изборима 3. априла грађани бирати између „кеш патриота и искрених и правих родољуба, оних којима су уста пуна Косова и оних којима је Косово у срцу, као и између актуелног председника Србије Александра Вучића и Србије“.

Председнички кандидат те коалиције Бошко Обрадовић истакао је да када је у студентским данима, пре 23 године, оснивао часопис „Двери“ није сањао да ће једног дана бити кандидат за председника Патриотског блока, али да је знао „да ће та идеја обнове Краљевине Србије доћи и победити“.

„Осам деценија понижења, прогањања, малтретирања, гажења, убијања, прогањања свега што је српско, што је традиционално, што је хришћанско, што је породично, што је равногорско, што је монархистичко и дошао је тај тренутак да подигнемо главе“, истакао је Обрадовић.

Нагласио је да су сањали да дође до уједињења Равногораца, монархиста и патриота, односно свих оних који били „против промена Устава Србије, против криминалног режима и против предаје Косова и Метохије“.

„Уједињење патриота био је приоритет у Србији и ево тог уједињења, ево те патриотске листе“, рекао је он.

Истакао је да ће та коалиција у Скупштини Србије и Скупштини града Београда, као и он лично као будући председник Србије заступати „праве вредности“.

А то је, под један Верујем у Бога и српство. Под два Равна гора победити мора. Под три С вером у Бога, за краља и отаџбину“, нагласио је Обрадовић.

Нагласио је да ће се залагати да породица дође на прво место, као и домаћа привреда, домаћа пољопривреда и домаћи сељаци, као и да ће „све што је страно иде у други план“.

„Оно што је наше, има да се цени, да се поштује и да се подржава“, казао је Обрадовић.

Додао је и да ће исправити све „неправде које су се нагомилале од 1944. године“, односно укидања краљевине „од враћања одузете имовине приватним власницима, преко откопавања масовних гробница жртава комунистичког режима које нису откривене, до откривања гроба генерала Драгољуба Драже Михаиловића, као и подизања његовог споменика у Београду“.

Председник Покрета обнове Краљевине Србије Жика Гојковић истакао је да се Патриотски блок креће „трећим путем“, као и да ће „ватити Карађорђевиће на престо“.

„Промена читавог друштвеног система, који почиње променом облика владавине, а не манипулација козметичким променама. Породица и деца као светиње, а не као социјални случајеви којима су узор ријалити програми“, истакао је Гојковић.

Нагласио је и да ће се залагати за систем правих вредности, истину, право и правду, патриотизам, образовање, слободу говора, критичке мисли и нормалан живот.

„Светиња снажне српске породице, а не јаловост, настраност, раздор и егоизам. Искрени патриотизам, а не издаја својих предака и потомака. Живот у духу Христа, а не у хаосу невере и мржње према Српској православној цркви“, рекао је он.

Доктор Бранислав Несторовић истакао је да је подржао Патриотски блок јер му је идеја краљевине Србије „доста блиска“ и додао да је до средине деведесетих година био у Српском покрету обнове (СПО).

Оценио је да је сада прави тренутак за саборност и додао да ће након избора позвати све патриотски оријентисане партије да се уједине у једну коалицију.

Заменик председника ПОКС-а Милош Парандиловић истакао је да ће се Патриотски блок борити за „повратак на корене који су отети“, односно на „круну“ која је трајала од Стефана Првовенчаног до комунизма.

„Круна је део нашег идентитета. Најразвијеније земље Европе и света су краљевине од Шпаније, Велике Британије, земаља Бенелукса, Канаде, Аустралије, Јапана, до Шведске и Норвешке“, рекао је Парандиловић.

Председник Равногорског покрета Предраг Богићевић оценио је да су управо кандидати Патриотског блока „они који ће сазвати последњу седницу Народне скупштине, а након ње прву седницу Краљевске скупштине“, док је председник Усправне Србије Драган Добрашиновић нагласио да „једино Патриотски блок има јасан план за Косово и Метохију“.

Председница београдског одбора Двери Радмила Васић истакла је да се у „Тиму за Београд“ те коалиције налазе нестраначке личности „које нису корумпиране и које нису климале главом владајућем режиму“.

Истакла је да ће тај тим „наставити да се бори за вољу грађана и законе, као и у претходних 10 година“.

Кандидат за градоначелника Београда те коалиције, доктор Борислав Антонијевић оценио је да Бошко Обрадовић „окупља људе којима је стало до земље, породице, деце и сваке јединке друштва“, као и да „проблеме грађана неће решавати ни Обрадовић ни он сами, већ искључиво заједно“.

Председник београдског одбора ПОКС-а Божидар Павловић оценио је да ће Обрадовић бити „последњи председник Србије пре увођења монархије“.

У Комбанк дворани било је више истакнутих застава Србије, Двери и ПОКС-а, а окупљени су често скандирали „Хоћемо краља“ и „Живео краљ и Србија“.

Инфослужда Двери
Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: