Српски Покрет Двери - Лого
Search

Отпадне воде из града Београда изливају се у реке!

Поједина насеља и општине немају канализацију

Недопустиво је да поједина места и општине у Београду немају канализацију, уредно снабдевање водом, инфраструктуру и дугачак је списак шта све недостаје, каже нестраначки кандидат за градоначалника испред Патриоског блока за обнову краљевине Србије др Борислав Антонијевић.

    Плански изграђену канализацију немају становници на левој обали Дунава, делови насеља Борче и Котеж, на десној обали Саве: Остружница, Велика Моштаница, половина територије насеља Сремчица, Рушањ, мањи део насеља Железник, Пећани и Умка, као и у мањим деловима општина Земун, Сурчин, Звездара, Вождовац, Раковица и Барајево, каже Антонијевић.

„Време је да сваки грађанин има све што му је неопходно за нормалан живот у граду какав је Београд“, нагласио кандидат за градоначалника коалиције Двери ПОКС Антонијевић.

Обреновац

Са друге стране имамо општину Обреновац која се налази на око 30 километара удаљености од центра Београда и где се преко 70.000 хиљада становника гуши у загађеном ваздуху од Термоелектране Никола Тесла, наводи Антонијевић. У Обреновцу загађен је ваздух, али загађена је и околина, која је позната по пољопривредној производњи, посебно житарица и поврћа.

„Не смемо дозволити да се због неодговорности и нестучности градске власти у нашем граду уништава све што доноси живот“, истакао је Антонијевић.

Према његовим речима неопходно је унапредити и модернизовати филтере и пречистаче на димњацима на термоелектранама Никола Тесла А и Б, а и боље одржавати депонију пепела, како се пепео из електране не би ширио по околини.

Антонијевић је запитао, колико може да кошта једна таква инвестиција и зашто до сада није урађена, када знамо да од тога зависи здравље нације.

Сигуран сам, каже Антонијевић, да ако из државног предузећа Телеком можемо издвоји 600 милиона евра само за права на пренос било ког спортског такмичења на свету, ваљда можемо инвестирати и у обнову филтера на највећој термоелектрани у земљи.

Потребно је најзад и реализовати већ скоро 30 година најављивани топловод од Термоелектране Никола Тесла до топлане на Новом Београду, који би дугорочно донео велике уштеде и еколошке бенефите.

Сада се та топла вода из термоелектране, делом користи за грејање Обреновца, а делом просипа у Саву, а могла би бити искоришћена, упозорио је Антонијевић. „Тај топловод не би требало да буде захтеван ни превисе скуп пројекат, јер би траса топловода, према ранијим пројекцијама, требало да иде сремском страном реке Саве“, закључио је нестраначки кандидат за градоначалника коалиције Двери ПОКС др Борислав Антонијевић.

Патриотски блок – Тим за Београд
Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: