Српски Покрет Двери - Лого
Search

Патриотски блок: Власт у Србији да се хитно ангажује у заштити људских права, здравља и живота др Радована Караџића

Патриотски блок захтева од Владе и председника Републике Србије да се хитно ангажују у заштити људских права, достојанства, здравља и живота великог српског песника, интелектуалца и родољуба, првог председника Републике Српске – др Радована Караџића.

    Република Србија, која је у време власти Бориса Тадића на срамотан начин испоручила лажном суду у Хагу Радована Караџића, као и готово комплетно војно и државно руководство Србије и Републике Српске и тиме изложила немилосрдној тортури не само њега већ и десетине других српских патриота, дужна је да кроз међународне институције и уз помоћ пријатељских држава, на основу одредаба међународног јавног права и одговарајућих конвенција штити њихов физички, псхички и морални интегритет.

Тортура над Радованом Караџићем у злогласном британском затвору на острву Вајт није ни случајна нити пролазна. Она је наставак осветничке и злочиначке политике западног света предвођеног Сједињеним Америчким Државама и Великом Британијом уперене против непораженог и непокореног српског народа са обе стране Дрине. Радован Караџић, као једна од најзначајнијих личности и симбола српског отпора у новијој историји, сходно томе, ужива третман какав је западни свет и наменио својим најистакнутијим противницима.

Злостављање Радована Караџића злостављање је и целокупног српског народа и терор не само над њим и његовом породицом, већ и над свим часним борцима Војске Републике Српске, и живим и страдалим у одбрани српског народа, њиховим породицама, пријатељима и поштоваоцима. Судбина коју су злочиначка политичка руководства западног света наменила Радовану Караџићу, иста је она која је намењена и српском народу и Републици Српској, коју је он стварао, а са чијим се постојањем његови тамничари никада нису помирили.

Српско државно руководство дужно је, стога, да стане у одбрану права и достојанства Радована Караџића и да, попут председника Републике Српске Милорада Додика, затражи његово хитно пребацивање у другу европску земљу у којој ће у потпуности бити заштићен његов физички и психички интегритет или, што би било и најбоље и најпримереније, пружи гаранције за издржавање казне у Републици Србији.

Бошко Обрадовић, Српски покрет Двери
Предраг Богићевић, Равногорски покрет
Драган Добрашиновић, Усправна Србија
Никола Маленчић, Нова снага Србије
Братислав Симовић, Не дамо ђедовину
др Борислав Антонијевић, Лекари и родитељи за науку и етику
Димитрије Виденовић, Пиротска нова снага
Душан Митић, Глас народа
проф. др Алек Рачић, Покрет српске саборности
проф. др Ђорђе Чантрак

 

*Извор фотографије: pixabay

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: