Српски Покрет Двери - Лого
Search

Патриотски блок: Вучићева власт потпуно предаје електроенергетски систем на КиМ у руке Приштине

Патриотски блок упозорава грађане Србије да је усвајање „Мапе пута за примену енергетских споразума“ између Косова без звездице и Србије, како је то саопштио Мирослав Лајчак, још један корак ка потпуној предаји електроенергетског система у руке лажне државе Косово и њеном пузајућем признању од стране режима Александра Вучића.

     Они који имају било какве дилеме о суштини и последицама потписивања „Мапе пута за примену енергетских споразума“ треба да прочитају тачке 1. и 5. овог, по Србију и њене грађане, поражавајућег документа. У њима је садржана срж завршнице Вучићеве операције одрицања од енергетског суверенитета Србије на Косову и Метохији.

Чланом 1. овог документа, произведеног под окриљем Европске уније, предвиђено је да ће лиценца за „Електросевер“ бити издата у складу са „косовским правним и регулаторним оквиром“, чиме се недвосмислено признаје надлежност институција лажне државе у области функционисања електроенергетског система на северу Косова и Метохије.

Чланом 5. споразума се експлицитно прописује да ће КЕДС (Косовска компанија за дистрибуцију електричне енергије) и КОСТТ (Косовски оператор преноса, система и тржишта електричне енергије) имати приступ трафостаници Валач, као и другој инфраструктури за пренос и дистрибуцију електричне енергије на северу Косова и Метохије, што до сада није било могуће.

Патриотски блок још једном указује на сву погубност и катастрофалне последице које ће уследити након предаје енергетског суверенитета на северу Косова и Метохије у руке Приштине. Овај споразум је, такође, слика и прилике потпуне погубности учешћа Србије у дијалогу под окриљем Европске уније, чији је једини циљ признање лажне државе Косово од стране Србије.

Једини исправан и национално одговоран одговор Србије на притиске из Европске уније, којих је данашњи срамни споразум део, јесте иступање из Бриселског споразума и инсистирање на враћању преговарачког процеса под окриље Уједињених нација. Да српска власт предвођена Александром Вучићем није нити спремна, нити вољна, нити способна да одбрани националне интересе доказ је и данашњи катастрофални енергетски споразум. Због тога је Србији преко потребна одговорна патриотска власт уместо колонијалне управе.

Бошко Обрадовић, Српски покрет Двери
Драган Добрашиновић, Усправна Србија
Никола Маленчић, Нова снага Србије
Предраг Богићевић, Равногорски покрет
Братислав Симовић, Не дамо ђедовину
др Борислав Антонијевић, Лекари и родитељи за науку и етику
проф. др Ђорђе Чантрак


*Извор фотографије: pixabay
Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: