Српски Покрет Двери - Лого

Патриотски блок за обнову краљевине Србије: Једна од најнеразвијенијих општина на 15 км од Београда

Од петнаест месних заједница у општини Гроцка раде само четири

Приградска општина Гоцка састоји се од 15 месних заједница, а у служби грађана тренутно су само четири, али и оне су слабо активне.

    Већ 20 година нико се не бави и не решава проблеме грађана и привреде општине Гроцке, некад познатог воћарског краја. Патриотски блок за обнову краљевине Србије сматра да је недопустиво да грађани приградске општина Гроцка немају канализацију, пијаћу воду и инфраструктуру. Иако су постављене цеви за водовод у Ритопеку, грађани тог места још увек немају пијаћу воду.

Депонија у Винчи и спалионица припадали су имовини општине Гроцка која се на тај начин и финансирала, од накнаде за одлагање отпада. Пошто је уговор пренет у надлежност града Београда, грађани Гроцке остали су без значајних средстава. Патриотски блок за обнову краљевине Србије сматра да би субвенције за производњу воћа и организовање малих задруга на територији општине Гроцка обезбедило грађанима ове општине нова радна места, оживљавање привреде и саме општине. Важно је да се обнови воћарска производња по којој је ова општина и била позната. Град Београд треба да обезбеди и гаранције за пласирање производа по конкурентниим ценама како би се престоница снабдевала домаћим производима из околине, а не да увозимо воће и поврће које производимо.

Идеја је да се окренемо домаћем привреднику и пољопривреднику и купујемо домаће производе. То је једини наћин да оснажимо српску привреду и повећамо бруто домаћи производ, сматрају у коалицији Покрета Двери и ПОКС-а.

Такође веома је важно да се млади људи врате на село, а за то је потребно за почетак обезбедити пијаћу воду, канализацију, путеве, школе и вртиће.

Радмила Васић

Потпредседник Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: