Српски Покрет Двери - Лого

Политика Српског патриотског блока биће будућа политика Владе Србије

У Крагујевцу је, пред више од 500 грађана, у препуној сали, одржана трибина Српског патриотског блока, који чине Српски покрет Двери, Српска странка Заветници и истакнути српски интелектуалци. Окупљенима су се обратили Милица Ђурђевић Стаменковски – председник Српске странке Заветници, Бошко Обрадовић – председник Српског покрета Двери, проф. др Милош Ковић, проф. др Душан Пророковић, проф. др Зоран Чворовић, као и председници градских организација Двери и Заветника из Крагујевца Нада Петровић и Ненад Милисављевић.

Проф. др Душан Пророковић: Ми не идемо на изборе да би нам била чиста савест, већ зато што смо алтернатива овој власти и обећавамо да ћамо у нашој политици бити суверени. Морам да истакнем да је наша економија у изузетно лошем стању и да ми као држава извозимо произведену вредност у износу од 25 милијарди долара годишње, а увозимо преко 33 милијарде, што значи да смо у дефициту преко 8 милијарди долара годишње. То ни једна Немачка не може да преживи. Српска економија мора да буде заснована на суверенизму и мора бити извозно оријентисана.

Проф. др Душан Пророковић

Проф. др Зоран Чворовић: Прве политичке странке у Србији формиране су са идејом да Србија буде споља суверена, а изнутра политичку слободна. Данас нам страни амбасадор Кристофер Хил одређује где ће бити наша војска. Зато улогу одбране суверенитета видим управо у овој групацији. У Србији морају да се питају грађани, а не страни амбасадори као што је случај сада. Циљ овог српског државотворног блока мора бити минимално 50 народних посланика у следећем сазиву Народне скупштине и зато треба дати шансу овим младим људима окупљенима у овој суверенистичкој групацији како више не бисмо били заточеници страних амбасадора, страних банака и страних инвеститора.

 

Проф. др Зоран Чворовић

 

Проф. др Милош Ковић: Косово и Метохију су ослободили Шумадијска и Дринкса дивизија. Никада нисмо тражили невоље, али не желимо да странци мењају свест нашег народа. Како ће нас памтити наша деца ако се не супротставимо предају КиМ? А то управо ради режим Александра Вучића. Срби трпе терор на КиМ и за то кривицу сносе НАТО трупе, сепаратистички режим Аљбина Куртија и садашња власт у Србији, предавши, од 2013. године, општине, судство и све друге српске институције на северу КиМ у руке Албанаца. Наш народ се због терора исељава са КиМ, а власт ништа не чини да то спречи. Предаја КиМ је почетак распарчавања Србије и то не смемо да дозволимо. Ослободимо се страха и подржимо ове људе.

 

Проф. др Милош Ковић

 

Бошко Обрадовић: Суштина стварања овог нашег српског патриотског блока је да одбранимо државу, домаћу привреду и пољопривреду, нашу животну средину и да вратимо државу народу. Не сме више бити ситних страначких интереса, већ је циљ снажна политичка опција која ће водити државу. Наш савез је почетак уједињавања свих патриотских снага у држави и ми смо алтернатива и садашњем и бившем режиму. Срж наше политике је борба за очување Косова и Метохије, одбрана Републике Српске, противљење увођењу санкција Русији, јака домаћа привреда и пољопривреда и снажна породична политика. Та политика ће бити политика будуће Владе Републике Србије.

 

Бошко Обрадовић – председник Српског покрета Двери

 

Милица Ђурђевић Стаменковски: Највећа срамота и гажење Војске Србије је одлазак америчког амбасадора и српског министра одбране у Рашку, где су заједно постројавали српску војску. Србија није војно неутрална ако је постројава Кристофер Хил. Александар Вучић на CNN-у, поводом изјаве Новака Ђоковића да је КиМ део Србије, ограђује се од тога. Српске државотворне снаге деле мишљење са Новаком Ђоковићем и јасно истичу да су Косово и Метохија саставни део Србије. Са друге стране, овде у Крагујевцу, власт је дала 10 хектара градског грађевинског земљишта у стамбеном делу и дали га немачким инвеститорима за фабричка постројења која ће загадити животну средину, а након тога, као што је био случај много пута до сада, отићи чим им истекну субвенције и оставити људе без посла. Зато народ жели промене, али промене на боље.

 

Милица Ђурђевић Стаменковски – председник Српске странке Заветници

Инфослужба Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: