Политика Српског патриотског блока биће будућа политика Владе Србије

У Крагујевцу је, пред више од 500 грађана, у препуној сали, одржана трибина Српског патриотског блока, који чине Српски покрет Двери, Српска странка Заветници и истакнути српски интелектуалци. Окупљенима су се обратили Милица Ђурђевић Стаменковски – председник Српске странке Заветници, Бошко Обрадовић – председник Српског покрета Двери, проф. др Милош Ковић, проф. др Душан Пророковић, проф. др Зоран Чворовић, као и председници градских организација Двери и Заветника из Крагујевца Нада Петровић и Ненад Милисављевић.

Проф. др Душан Пророковић: Ми не идемо на изборе да би нам била чиста савест, већ зато што смо алтернатива овој власти и обећавамо да ћамо у нашој политици бити суверени. Морам да истакнем да је наша економија у изузетно лошем стању и да ми као држава извозимо произведену вредност у износу од 25 милијарди долара годишње, а увозимо преко 33 милијарде, што значи да смо у дефициту преко 8 милијарди долара годишње. То ни једна Немачка не може да преживи. Српска економија мора да буде заснована на суверенизму и мора бити извозно оријентисана.

Проф. др Душан Пророковић

Проф. др Зоран Чворовић: Прве политичке странке у Србији формиране су са идејом да Србија буде споља суверена, а изнутра политичку слободна. Данас нам страни амбасадор Кристофер Хил одређује где ће бити наша војска. Зато улогу одбране суверенитета видим управо у овој групацији. У Србији морају да се питају грађани, а не страни амбасадори као што је случај сада. Циљ овог српског државотворног блока мора бити минимално 50 народних посланика у следећем сазиву Народне скупштине и зато треба дати шансу овим младим људима окупљенима у овој суверенистичкој групацији како више не бисмо били заточеници страних амбасадора, страних банака и страних инвеститора.

Проф. др Зоран Чворовић

Проф. др Милош Ковић: Косово и Метохију су ослободили Шумадијска и Дринкса дивизија. Никада нисмо тражили невоље, али не желимо да странци мењају свест нашег народа. Како ће нас памтити наша деца ако се не супротставимо предају КиМ? А то управо ради режим Александра Вучића. Срби трпе терор на КиМ и за то кривицу сносе НАТО трупе, сепаратистички режим Аљбина Куртија и садашња власт у Србији, предавши, од 2013. године, општине, судство и све друге српске институције на северу КиМ у руке Албанаца. Наш народ се због терора исељава са КиМ, а власт ништа не чини да то спречи. Предаја КиМ је почетак распарчавања Србије и то не смемо да дозволимо. Ослободимо се страха и подржимо ове људе.

Проф. др Милош Ковић

Бошко Обрадовић: Суштина стварања овог нашег српског патриотског блока је да одбранимо државу, домаћу привреду и пољопривреду, нашу животну средину и да вратимо државу народу. Не сме више бити ситних страначких интереса, већ је циљ снажна политичка опција која ће водити државу. Наш савез је почетак уједињавања свих патриотских снага у држави и ми смо алтернатива и садашњем и бившем режиму. Срж наше политике је борба за очување Косова и Метохије, одбрана Републике Српске, противљење увођењу санкција Русији, јака домаћа привреда и пољопривреда и снажна породична политика. Та политика ће бити политика будуће Владе Републике Србије.

Бошко Обрадовић – председник Српског покрета Двери

Милица Ђурђевић Стаменковски: Највећа срамота и гажење Војске Србије је одлазак америчког амбасадора и српског министра одбране у Рашку, где су заједно постројавали српску војску. Србија није војно неутрална ако је постројава Кристофер Хил. Александар Вучић на CNN-у, поводом изјаве Новака Ђоковића да је КиМ део Србије, ограђује се од тога. Српске државотворне снаге деле мишљење са Новаком Ђоковићем и јасно истичу да су Косово и Метохија саставни део Србије. Са друге стране, овде у Крагујевцу, власт је дала 10 хектара градског грађевинског земљишта у стамбеном делу и дали га немачким инвеститорима за фабричка постројења која ће загадити животну средину, а након тога, као што је био случај много пута до сада, отићи чим им истекну субвенције и оставити људе без посла. Зато народ жели промене, али промене на боље.

Милица Ђурђевић Стаменковски – председник Српске странке Заветници

Инфослужба Двери