Посланичка питања Бошка Обрадовића: Да ли амерички амбасадор Хил не дозвољава изборе у Србији ни властима ни прозападној опозицији?

Постављам следећа питања за Владу Србије:

1. Када ће бити одржана посебна седница Народне скупштине Републике Србије на тему горуће ситуације на северу Косова и Метохије и француско-немачког споразума?

2. Када ће држава Србија затражити хитно одржавање ванредне седнице СБ УН на тему кризе на северу КиМ?

3. Шта је Министарство спољних послова до сада урадило на анимирању комплетне светске јавности да албански терор и насиље над Србима на КиМ буде осуђено, као и да ли су покренуте дипломатске активности у томе правцу у свим међународним организацијама?

4. Да ли се свим дипломатским путевима од свих држава света тражи ангажовање око пуштања на слободу свих ухапшених Срба на КиМ?

5. Да ли ће Влада Србије поново и непрестано инсистирати на повратку српског полицијског и безбедносног особља на КиМ, како то предвиђа обавезујућа Резолуција 12 44 СБ УН?

6. Да ли ће бити обновљен рад српске Цивилне заштите у четири општине на северу КиМ?

7. Да ли вам је познато да је политичка странка Српска листа регистрована у Приштини „у складу са Законом о општим изборима Републике Косово”, чиме је признала независност Косова и више не може да представља Србе на КиМ већ треба да се изаберу нови представници Срба са КиМ за све будуће преговоре?

8. Када ће председник Народне скупштине расписати локалне изборе за четири општине на северу КиМ (Косовску Митровицу, Зубин Поток, Звечан и Лепосавић), пошто привремени органи у овим општинама противзаконито раде већ 10 година колико нису одржани локални избори по Уставу и законима државе Србије?

9. Да ли амерички амбасадор Хил не дозвољава изборе у Србији ни властима ни прозападној опозицији док се не примени француско-немачки споразум о признању лажне државе Косово?

10. Како је прелазна, техничка Влада била регуларно демократско средство за решавање политичких криза у Аустрији, Црној Гори и Северној Македонији, а не може то да буде у Србији? Да ли је то такође забрана од стране амабасадора Хила да би Вучић могао да завршио посао око примене француско-немачког споразума о признању лажне државе Косово који је усмено прихватио 27. фебруара у Бриселу?

11. Шта се тачно дешава на југу Србије где су од 16-30. јуна у току заједничке војне вежбе са земљама чланицама НАТО пакта? Зашто нема никаквих вести у медијима о томе? Зашто, као што је случај са свим војним вежбама у нашој држави, председник Републике и министар одбране нису лично присутни да прате војне вежбе? Зашто све телевизије са националном фреквенцијом директно не преносе ове војне вежбе са НАТО који нас је бомбардовао? Да ли вас је срамота због свега тога па се све одржава у строгој тајности?

12. Шта још треба да се догоди па да градоначелник Чачка Милун Тодоровић поднесе оставку, с обзиром да су пре годину дана четири младића погинула на необезбеђеном мосту у селу Јанчићима, да је двоје људи погинуло и десеторо повређено због урушавања висећег моста у Овчар Бањи и да се пре неки дан самоурушио веома важан мост на Морави између варошица Мрчајевци и Слатине?

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери

Видео обраћање Бошка Обрадовића можете погледати овде: