Српски Покрет Двери - Лого

Потписан меморандум о сарадњи између Академске инклузивне асоцијације и Српског покрета Двери

У канцеларији посланичког клуба Српски покрет Двери-Патриотски блок, потписан је меморандум о сарадњи између Академске инклузивне асоцијације, коју је представљао директор Милан Јанковић и Српског покрета Двери, са председником Бошком Обрадовићем на челу. 

      Пре свега, овим меморандумом потписници су се усагласили да кроз међусобну сарадњу доприносе друштвеном укључивању и политичкој партиципацији особа са хендикепом. Како би остварили те циљеве, Двери су се обавезале да ће ће у јавним активностима промовисати друштвено укључивање особа са хендикепом и да ће у свом раду обезбеђивати адекватне видове подршке и прилагођавања за учешће особа са хендикепом и њихову равноправну политичку партиципацију.

Са друге стране, Академска инклузивна асоцијација ће у јавности промовисати приступ Српског покрета Двери као пример добре праксе у укључивању особа са хендикепом у политички активизам. Такође, они ће вршити едукацију кадрова Српског покрета Двери у области развоја социјалне инклузије и инклузије особа са хендикепом.

Подсећамо да Српски покрет Двери годинама уназад говори о проблемима са којима се свакодневно суочавају особе са хендикепом. Потписивање меморандума о сарадњи је потврда ових тврдњи и захвални смо Академској инклузивној асоцијацији на признању нашој борби за особе са хендикепом.

Видео прилог о потписивању Меморандума о сарадњи између Академске инклузивне асоцијације и Двери можете погледати овде: 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: