Српски Покрет Двери - Лого
Search

Потписан меморандум о сарадњи између Академске инклузивне асоцијације и Српског покрета Двери

У канцеларији посланичког клуба Српски покрет Двери-Патриотски блок, потписан је меморандум о сарадњи између Академске инклузивне асоцијације, коју је представљао директор Милан Јанковић и Српског покрета Двери, са председником Бошком Обрадовићем на челу. 

      Пре свега, овим меморандумом потписници су се усагласили да кроз међусобну сарадњу доприносе друштвеном укључивању и политичкој партиципацији особа са хендикепом. Како би остварили те циљеве, Двери су се обавезале да ће ће у јавним активностима промовисати друштвено укључивање особа са хендикепом и да ће у свом раду обезбеђивати адекватне видове подршке и прилагођавања за учешће особа са хендикепом и њихову равноправну политичку партиципацију.

Са друге стране, Академска инклузивна асоцијација ће у јавности промовисати приступ Српског покрета Двери као пример добре праксе у укључивању особа са хендикепом у политички активизам. Такође, они ће вршити едукацију кадрова Српског покрета Двери у области развоја социјалне инклузије и инклузије особа са хендикепом.

Подсећамо да Српски покрет Двери годинама уназад говори о проблемима са којима се свакодневно суочавају особе са хендикепом. Потписивање меморандума о сарадњи је потврда ових тврдњи и захвални смо Академској инклузивној асоцијацији на признању нашој борби за особе са хендикепом.

Видео прилог о потписивању Меморандума о сарадњи између Академске инклузивне асоцијације и Двери можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: