Српски Покрет Двери - Лого

Потпредседник Двери и градска организација Двери Ниш на Маршу Бесмртног пука у Нишу

Градска организација Двери из Ниша учествовала је јуче у маршу Бесмртног пука у Нишу, односно у прослави Дана победе над фашизмом. Венце на споменик Ослободиоцима града Ниша из свих ратова положили су потпредседник Двери проф. др Тамара Миленковић Керковић и интернационални секретар Двери др Андреј Митић.

    Носећи у рукама слике својих предака страдалих у ослободилачким ратовима и „Георгијевску ленту“, чланови Двери су заједно са свим Нишлијама у овом својеврсном Маршу победе над фашизмом прошли нишким главним улицама сведочећи вредности слободе, суверености и солидарности са руским народом у одбрани темељних вредности нашег народа.

Као Срби, поносни на своје претке, свесни велике жртве српског народа и поносни на слободу и државу коју су нам даровали, од светородне лозе Немањића, преко велике жртве Првог и Другог светског рата, ратова током 90-их година, агресије НАТО на нашу државу и наш народ, али и због солидарности са великим братским православним руским народом, као они који се идентификују и саосећају са великом жртвом и победом руског народа у бројним ратовима у одбрани наших заједничких духовно-моралних цивилизацијских вредности, Двери су се придружиле идеји „Бесмртног пука“ и акцији ношења „Георгијевске ленте“ на Дан победе против фашизма.

Данас ова идеја носи и нови симболички карактер: за традиционалне вредности и против агресивног либералног ауторитаризма Запада.

Препознајући марш „Бесмртног пука“ као савез покољења: наших предака, нас и наших потомака, ми подржавамо прославу Дана победе, уз наду да ће Србија ускоро имати снагу да обнавља старе и ствара нове традиције у духу победе за очување народа, државе и наше православне вере.

Инфослужба Двери Двери Ниш

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: