Потпредседник Двери и градска организација Двери Ниш на Маршу Бесмртног пука у Нишу

Градска организација Двери из Ниша учествовала је јуче у маршу Бесмртног пука у Нишу, односно у прослави Дана победе над фашизмом. Венце на споменик Ослободиоцима града Ниша из свих ратова положили су потпредседник Двери проф. др Тамара Миленковић Керковић и интернационални секретар Двери др Андреј Митић.

Носећи у рукама слике својих предака страдалих у ослободилачким ратовима и „Георгијевску ленту“, чланови Двери су заједно са свим Нишлијама у овом својеврсном Маршу победе над фашизмом прошли нишким главним улицама сведочећи вредности слободе, суверености и солидарности са руским народом у одбрани темељних вредности нашег народа.

Као Срби, поносни на своје претке, свесни велике жртве српског народа и поносни на слободу и државу коју су нам даровали, од светородне лозе Немањића, преко велике жртве Првог и Другог светског рата, ратова током 90-их година, агресије НАТО на нашу државу и наш народ, али и због солидарности са великим братским православним руским народом, као они који се идентификују и саосећају са великом жртвом и победом руског народа у бројним ратовима у одбрани наших заједничких духовно-моралних цивилизацијских вредности, Двери су се придружиле идеји „Бесмртног пука“ и акцији ношења „Георгијевске ленте“ на Дан победе против фашизма.

Данас ова идеја носи и нови симболички карактер: за традиционалне вредности и против агресивног либералног ауторитаризма Запада.

Препознајући марш „Бесмртног пука“ као савез покољења: наших предака, нас и наших потомака, ми подржавамо прославу Дана победе, уз наду да ће Србија ускоро имати снагу да обнавља старе и ствара нове традиције у духу победе за очување народа, државе и наше православне вере.

Инфослужба Двери Двери Ниш

Share on whatsapp