Српски Покрет Двери - Лого
Search

Предизборни програм Двери Чачак 2024 – 2028.

На данашњој конференцији за медије Двери Чачак су представиле предизборни програм „ЗА НОВИ ЧАЧАК 2024-2028” за наступајуће локалне изборе у нашем граду. Конференцију је водила Драгана Бишевац, а говорили су примаријус др Милан Рогановић, председник Двери Чачак, др Владимир Димитријевић, члан Политичког савета Двери, Братислав Симовић, члан Управе Извршног одбора Двери и Бошко Обрадовић, шеф Изборног штаба Двери Чачак. 

      Истакнуто је најпре шта Чачак нема под досадашњом влашћу: функционере са правом факултетском дипломом, зеленило, чист ваздух, затворени базен, Дом за старе, Дом омладине, пољопривредно-индустријски комбинат, јавну гаражу, немамо чачански универзитет, ТВ Чачак и Радио Чачак, ФК Борац више није из Чачка, угашена је ФРА, док никада није заживео Фонд за лечење тешко болесне деце. Мостови су постали небезбедни, клубови пензионера су затворени, а још увек не постоји попис комплетне градске имовине.

Насупрот томе предложен је програм Двери у 12 тачака за нови Чачак и останак младих у нашем граду, који ће Чачани добити за време нове власти 2024-2028:

 • Ново породилиште и канцеларија за подршку породици
 • Пољопривредно-индустријски комбинат – НОВИ ПИК ЧАЧАК, нови погони за прераду пољопривредних производа у селима и нове микро-пијаце
 • Сва помоћ чачанском привреднику, предузетнику и сељаку уместо страним компанијама, плус нови чачански Сајам
 • Нова привредна зона и чачански супермаркет уз аутопут
 • Универзитет у Чачку – трећи факултет за спорт
 • Бесплатан спорт за сву децу и нове спортске хале
 • Најмање 10 километара новог асфалтног пута у сваком селу
 • Бесплатни уџбеници и ужина за све ђаке
 • Дом за старе и помоћ за најсиромашније пензионере
 • Да се народ коначно пита: референдум у сваком месној заједници за шта ће се трошити паре од нашег пореза на имовину
 • Ново насеље на обали Мораве и уређење приобаља реке од Бељине до Прелића
 • Децентрализација града: већи значај за Љубић, Прељину, Мрчајевце, Атеницу, Трнаву и друге запостављене делове града и сеоска насеља.

 

Др Владимир Димитријевић је на крају закључио следеће: „Као нестраначка личност, већ двадесет пет година подржавам Двери – прво као патриотску невладину организацију, а затим и као политички покрет за слободну и породичну Србију. Свих ових година имам добре разлоге због чега то чиним. Када су 2012. Двери први пут изашле на изборе, парола је била: “Најзад имам за кога да гласам“. Дванаеест година после, могу да, мирне савести, кажем: “И даље имам за кога да гласам“. Нису издали, нису се продали, нису се предали. Имају најбоље идеје, креативни су, не одустају од борбе и верују да нам треба више пристојности и дрвећа, а мање бахатости и бехатона.

Пред локалне изборе у Чачку, обраћам се својим суграђанима са најкраћом могућом верзијом предизборног програма Двери:

ЗА СРЕЋНУ ДЕЦУ И ЧИСТ ВАЗДУХ! ДА ЧАЧАК ПРОДИШЕ”. 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: