Српски Покрет Двери - Лого
Search

Председништво Двери: Проглас о Трећем путу на српској политичкој сцени

Србија се данас налази пред одлучним избором: хоће ли одабрати Нови пут, пут будућности или ће остати на путевима прошлости који су српски народ довели на ивицу националног и државног опстанка.

     Док је период 1990-2000. обележила сувереност без демократије, а период 2000-2012. био је период демократије без суверености, можемо рећи да је период 2012-2022. обележило радикално укидање и суверености и демократије у Србији. Актуелна власт представља симбиозу старог и новог режима, лажних демократа и лажних патриота. Решење лежи у новом, Трећем путу српске политике. То је пут који није учествовао ни у компромитацији националне идеје током деведесетих, ни у компромитацији демократске идеје током 2000-их, нити у радикалном укидању обе ове идеје на којима Србија треба да почива након 2012. године. Након три деценије издаје, пљачке, лажи и пораза, Србија треба да створи Трећи пут, свој пут, пут будућности.

Тај пут представља Српски покрет Двери и један још шири Патриотски блок. То значи да је у Србији време за конзервативни заокрет. Он представља повратак владавине народа у име вредности народа: националног суверенитета, православног хришћанства и свих традиционалних вредности у чијем средишту је породица, док у економском и социјалном смислу значи повратак солидарности и бризи за српског сељака, радника и предузетника.

Двери су нове јер никада нису биле на власти и јер имају нове идеје, нови програм, нове људе, нови начин погледа на политику. Двери не желе само да дођу на власт, попут претходника, већ да измене саму природу власти.

Двери су српске! То истичемо са поносом и достојанством Народа-Победника и Народа-Жртве у име очувања Пута Светосавског и Завета Лазаревог, идеје Краља и Отаџбине, која нам је насилно одузета и за коју се још увек боримо.

Двери су конзервативне, а то значи не само очување правих вредности, већ и стварање нових вредности вредних очувања. Ми смо за будућност каква би била да није насилно прекинута комунистичким терором и антинационалном неолибералном идеологијом. Ми смо дисиденти новог доба. Одговарамо на савремене изазове дехуманизације и биолошке трансформације човека, дигиталног надзора, кенсел културе, нове здравствене биополитичке контроле, насилне мигрантске политике!

То нека буде јасно свима: НЕ БОРИМО СЕ МИ САМО ЗА СРПСТВО ДАНАС И ОВДЕ, ВЕЋ ЗА ПОЈАМ ЧОВЕКА, ЗА МАЈКУ И ОЦА, ЗА ВЕРУ ОД БОГА ДАТУ! НАШ НАЦИОНАЛИЗАМ ЈЕСТЕ КОНЗЕРВАТИВНИ ХУМАНИЗАМ БЕЗ КОГА НЕМА ОПСТАНКА НИ СРБИЈЕ НИ ЧОВЕЧАНСТВА!

Свет се променио и ушао у постлиберално стање. Појавило се више нових конзервативних европских покрета који не виде Русију и Србију као непријатеље, већ као савезнике за хришћанску, породичну и националну Европу. Јасно је да су два стара пута доживела слом. Србији је потребан нови национални консензус око новог, Трећег пута за који тражимо подршку.

Председништво Српског покрета Двери

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: