Српски Покрет Двери - Лого

Председништво Двери: ПРОГЛАС СРПСКОМ ВОЈНИКУ И ОФИЦИРУ

Војниче и официру Војске Србије,

Ти, чији су славни претходници створили, бранили и одбранили ову земљу,

Ти, чији су велики преци својом крвљу натопили сваку стопу наше велике отаџбине,

Ти, потомче бесмртних јунака чији су животи постали темељ, а неуништиви дух небески свод наше Србије,

Ти, који у свом срцу носиш Косовски завет а у мислима успомену на Светог кнеза Лазара, Обилића, Карађорђа, Краља Петра I Карађорђевића Ослободиоца,

Ти, који си се заклео на верност својој земљи, свом народу и својој историји,

Ти си данас пониженији и увређенији више него икада.

Тебе, чији су другови из јединице оставили своје животе на Кошарама и Паштрику, у Ђаковици и Призрену, у Куршумлији и Прокупљу, и свуда широм наше земље,

Тебе, чију су браћу, сестре и комшије убијали у Грделици, Нишу, Алексинцу, Новом Саду, Београду и свуда докле је 1999. допрла зликовачка НАТО рука,

Тебе, чије су сународнике са њихове свете земље уз подршку НАТО пакта терали у збегове,

Тебе, чије су цркве и манастире 2004. палили шиптарски терористи заштићени од НАТО окупатора Косова и Метохије,

Тебе, српски војниче и српски официру, од части и патриотизма одметнута власт тера да ових дана две недеље, дакле и на наш Видовдан, учествујеш у војној вежби са представницима злочиначког и убилачког НАТО пакта.

Тебе, часног потомка часних предака, садашњи властодршци терају да се понизиш и ходаш посрамљен пред својом децом, рођацима и комшијама.

Тебе, ни кривог и ни дужног, они уваљују у блато историје, у коме се нико Твој никада није ваљао, присиљавајући Те да погазиш војну неутралност своје земље и сврсташ се на страну убица Твојих сународника и сабораца.

Ти, српски војниче и српски официру, то ниси заслужио. Због тога, одбиј наређење оних који пуних 10 година срамоте Твоју земљу, и где год им се пружила прилика, од Брисела до Охрида, предају наше Косово и Метохију и вређају велику историју нашег народа.

Ти, српски војниче и српски официру, ниси никада ни издао ни продао, нити се са убицама Твог народа грлио и љубио и у истом колу играо.

Због тога реци НЕ лажном „Платинастом вуку“ и било каквој сарадњи са НАТО војскама, реци НЕ свима који Те увлаче у вучију јазбину, одбиј да учествујеш у недостојној представи, и проведи и обележи Видовдан, дан највећег поноса Твог народа са Твојом породицом, Твојим друговима и Твојим чистим успоменама на Твоје велике и славне претке.

Председништво Српског покрета Двери 

*Извор фотографије: Министарство одбране 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: