Српски Покрет Двери - Лого
Search

Председништво Српског покрета Двери: Нова политичка реалност

Српска политичка сцена после избора више није иста и ништа у будућности српске политике више неће бити исто. Завршена је ера двопартизма и сталне смене владавине само два политичка картела – бивше и садашње власти.

    Преко 20% бирача је дало подршку патриотским и суверенистичким изборним листама опозиције. Створен је трећи, патриотски блок у Народној скупштини и скупштини града Београда који ће пресудно утицати на формирање будуће власти. Спремни смо да за скупштинском говорницом заступамо интересе и ставове и свих оних патриотски оријентисаних бирача чији представници нису прешли цензус јер је за нас сваки патриотски глас важан.

Противимо се бесмисленим и антидемократским предлозима о понављању избора док изборни процес још увек није ни завршен. Позивамо на хитно конституисање Парламента по окончању избора јер су пред Србијом судбоносни изазови. Предлажемо да се у скупштини града Београда формира нова владајућа већина без СНС и СПС и спремни смо да у томе учествујемо под условом да градску власт поведу нови и стручни људи који до сада нису били на власти.

Српски покрет Двери ће позвати колеге из ПОКС-а, Српске странке Заветници и ДСС-а на формирање заједничког блока око одбране најважнијих националних и државних интереса. Исти позив важи и за ванпарламентарне патриотске странке и појединце јер је ово време у коме нам је потребно национално јединство.

Позивамо на чврст патриотски договор да нема увођења санкција Русији, да Србија неће постати члан НАТО већ и војно и политички неутрална земља, да ћемо се заједничким снагама борити за очување Косова и Метохије у саставу Србије, као и интересе Републике Српске и Срба у Црној Гори, да ћемо све учинити да домаћа привреда и пољопривреда дођу на прво место, да ћемо се залагати за еколошки патриотизам и здрав ваздух, воду, земљу и храну, да ће породица бити заштићена и подржана док ћемо отказати најављену највећу промоцију хомосексуализма за јесен у Београду, када српска престоница треба да постане геј престоница Европе и света.

Не желимо да Србија стане на страну НАТО и против Русије, противимо се признању лажне државе Косово и лажног геноцида у Сребреници, не желимо промоцију хомосексуализма малолетницима већ поштујемо Цркву и традиционалне вредности, подржавамо домаћи економски интерес и штитимо животну средину. Патриотски блок је нова политичка реалност и нови фактор који ће се убудуће питати у Србији.

Председништво Двери

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: