Представљена платформа Српског покрета Двери о Косову и Метохији

На данашњој конференцији за медије, одржаној у Народној скупштини Републике Србије, заменик председника посланичке групе Српског покрета Двери и потпредседник Двери мр Иван Костић, представио је нову политичку платформу Српског покрета Двери за повратак Косова и Метохије у уставно-правни поредак Републике Србије.

Платформа о КиМ биће достављена свим посланичким групама у НСРС и свим најважнијим институцијама у Републици Србији, а текст платформе преносимо у целости:

Председништво Двери: Основе политичке платформе за повратак Косова и Метохије у уставно-правни поредак Републике Србије у 10 тачака

Полазећи од Устава Републике Србије и Поруке Светог архијерејског сабора Српске Православне Цркве из 2018. године,

Српски покрет Двери предлаже „Основе политичке платформе за повратак КиМ у уставно-правни поредак Републике Србије у 10 тачака“:

1. Прекинути евро-атлантске интеграције Републике Србије до повлачења признања независности КиМ од стране држава које су признале сецесију и повлачења НАТО са српске територије:
    А) Замрзавање преговора са ЕУ
    Б) Ревизија свих уговора са НАТО
    В) Доношење закона о војној неутралности;
  2. Прогласити окупацију НАТО на делу територије Републике Србије – АП Косова и Метохије;
  3. Захтевати повратак питања КиМ у оквире СБ УН и доследну примену резолуције 1244 СБ УН;
  4. Поништити „Први споразум о принципима регулисања нормализације односа“ (тзв. „Бриселски споразум“) и све касније споразуме који из њега произлазе, укључујући и „Вашингтонски споразум“, као и све уговоре којима је отуђена имовина државе Србије, државних јавних предузећа и привредних друштава на КиМ;
  5. Формирати Министарство за Косово и Метохију, поново успоставити институције Републике Србије на територији КиМ које су укинуте антиуставним „Бриселским споразумом“, преместити Канцеларију за КиМ у Косовску Митровицу, омогућити повратак прогнаних и успоставити цивилну заштиту српског становништва и свих лојалних грађана Србије на КиМ;
  6. Наставити интензивну дипломатску активност на повлачењу признања лажне државе „Косово“ и спречавању уласка исте у све међународне институције;
  7. Излазак Срба из нелегитимне и антиуставне сепаратистичке „скупштине“ и „владе“ лажне државе „Косово“;
  8. Појачати присуство војске и жандармерије дуж административне линије, посебно у Топличком, Пчињском и Рашком управном округу;
  9. Увести законске санкције за свако јавно негирање Устава Републике Србије и заговарање независности „Косова“ од стране политичких субјеката, медија или јавних личности;
  10. Одустати од било каквог „коначног“ решавања питања КиМ ван Устава Србије и Резолуције СБ УН 12 44 и јачати ново стратешко повезивање са Руском Федерацијом, НР Кином и другим савезницима за очување КиМ у саставу Србије.

У Београду, 15. августа 2022.

Председништво Српског покрета Двери

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: