Српски Покрет Двери - Лого

Представљени изабрани народни посланици и одборници Двери и програм будућег парламентарног рада

Данас је у Медија центру у Београду представљена будућа посланичка група Српског покрета Двери у Народној скупштини, коју ће чинити изабрани народни посланици: Бошко Обрадовић (председник будуће посланичке групе Двери), мр Иван Костић (заменик председника), проф. др Тамара Миленковић Керковић, Милован Јаковљевић, Радмила Васић и Борко Пушкић. Оцењено је скандалозним да се ни после два месеца од завршених парламентарних избора не знају коначни резултати и да се не назире термин формирања новог парламента.

    На конференцији су представљени и новоизабрани одборници Двери у локалним самоуправама: др Борислав Антонијевић и Радмила Васић (Београд), Саша Илијић (Књажевац), Надежда Прековић и Благоје Грковић (Аранђеловац), Слободан Давидовић (Бајина Башта) и Драган Манојловић (Мајданпек).

Бошко Обрадовић се заложио за увођење економског ванредног стања и хитан пакет мера подршке домаћој привреди и пољопривреди у циљу економске и прехрамбене безбедности и самоодрживости. Пакет би требало да садржи конкретне мере за обезбеђивање свих потребних робних резерви, социјалну помоћ у виду бесплатних ваучера за храну и друге основне животне потребе за сиромашне, као и обавезу државних институција да све јавне набавке врше преко домаћих произвођача купујући искључиво домаћу робу. О свему овоме ће расправљати Главни одбор Двери у суботу и следеће недеље јавности ће бити представљен комплетан пакет мера.

Обрадовић је такође најавио и прве скупштинске иницијативе које ће посланичка група Двери покренути чим буде формиран нови сазив Народне скупштине: проглашење војне и политичке неутралности Србије, повратак обуке оспособљавања за одбрану, заштиту и спасавање, дефинисање нерадне недеље и у приватном сектору, преиспитивање рада јавних извршитеља, повећање минималне пензије и враћање отетих делова пензије свим пензионерима, измене пореских закона у корист породице са циљем смањења пореза на зараде и на имовину за све који ступе у брак и добију децу, забрана продаје пољопривредног земљишта странцима, решавање питања неисплаћених зарада радницима након пљачкашких приватизација, почетни капитал за покретање приватног предузетништва младих…

Посланичка група Двери посебно ће се у новом скупштинском сазиву бавити темама демографије и како победити белу кугу, прехрамбеног суверенитета и обезбеђивања здраве хране и воде за све грађане Србије, енергетске безбедности, слободе и здравља нације, отетих беба из породилишта, наплате ратне одштете од НАТО, реституције, корупције, Срба у региону и расејању и реформе просвете. Такође, као што смо и обећали у кампањи затражићемо покретање јавне расправе о обнови монархије, забрану геј парада на 100 година и изградњу споменика ђенералу Дражи Михајловићу у Београду, док ће Јосип Броз Тито бити премештен у Кумровец из Куће цвећа која ће постати Музеј жртава комунистичког терора.

Инфослужба Двери

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде:

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: