Српски Покрет Двери - Лого

Прековић: Највећи екстремизам је одрицање од дела сопствене територије

Већ извесно време, а поготово у последњих неколико дана, јасно је видљивива идентична политика коју воде Александар Вучић и део опозиције оличен у Драгану Ђиласу. Обојица се идентично односе према француско-немачком ултиматуму који за циљ има признавање независности лажне државе Косово и обојица имају идентичну аргументацију последица уколико Србија не прихвати тај ултиматум. 

     И Вучић и Ђилас дају бесмислене флоскуле да ће Србији, ако не прихвати овај ултиматум, бити уведене санкције, да ћемо бити изоловани и да ће страни инвеститори отићи, а Србија остати без стотина хиљада радних места. Истина је потпуно другачија. Ти страни инвеститори неће да губе новац због КиМ, њих КиМ не интересује, а овде имају услове које немају нигде у свету (десетине хиљада евра по радном месту, бесплатно земљиште, изграђену инфраструктуру само за њих итд… што је иначе катастрофално, јер је тај новац требао бити уложен у домаћу привреду и пољопривреду).

Такође, подсећамо јавност на пример Русије, која је у рату и којој је Запад увео санкције. Тамо се, од почетка сукоба са Украјином, од укупно 1404 стране компаније само њих 120 повукло са руског тржишта, док је председник Републике обмануо јавност да су се скоро све стране фирме повукле.

Са друге стране, Вучић и Ђилас све оне који се боре за поштовање Устава и очување КиМ у саставу Србије називају екстремистима који желе рат. Постављамо јасно питање: има ли већег екстремизма од кршења Устава и одрицања од дела сопствене територије?!

Српски покрет Двери ће и даље наставити борбу за Косово и Метохију у Србији и позивамо грађане на Велико национално окупљање 17. марта како би одлучно рекли НЕ капитулацији и НЕ француско-немачком ултиматуму.

Миодраг Прековић 

Директор Информативне службе Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: