Српски Покрет Двери - Лого
Search

Проф. др Ратко Ристић: Србији треба аутентична српска власт која делује у интересу народа и државе

Данас су представници великог националног окупљања, који чине Српски покрет Двери и Српска странка Заветници, уз подршку истакнутих српских интелектуалаца, разговарали са грађанима Београда, а том приликом медијима су се обратили председници Заветника и Двери Милица Ђурђевић Стаменковски и Бошко Обрадовић, као и уважени професор Шумарског факултета др Ратко Ристић. 

Милица Ђурђевић Стаменковски је истакла да национално окупљање трасира свој пут, да је свакога дана све већи број грађана који приступају овом политичком концепту и позвала је све државотворне снаге и појединце да им се придруже.

„Желимо да упутимо позив свим државотворним снагама да се ујединимо, да се окупимо око заједничке идеје, саберемо политичку снагу и да дамо свој допринос у актуелним изазовима који су пред Србијом и њеним грађанима. У националном окупљању има места за све. Има места за професоре, учитеље, лекаре и зравствене раднике, српског сељака и домаћина, за српску омладину и за све оне људе који нису одустали од Србије нити ће то икада да учине.“ – рекла је председник Заветника.

Бошко Обрадовић је рекао да је национално окупљање нови догађај, почетак нове ере и будућност српске политике. Председник Двери се захвалио свим грађанима који подржавају национално окупљање, истакнутим интелектуалцима и професорима универзитета који су им се придружили.

 

„Ово је надрстраначка прича која има за циљ да Србија коначно дође на прво место. Не Европска Унија, не НАТО, не страни инвеститори, не те празне и велике приче од којих никада није било ништа, већ Србија, наш национални и државни интерес, наш духовни и национални идентитет, наш домаћи економски интерес, наш привредник и пољопривредник, наша животна средина, наше традиционалне и породичне вредности. То је платформа око које смо се окупили и сви који су за Србију на првом месту су добродошли у велико национално окупљање, а посебно наша омладина. “ – закључио је Обрадовић

Проф. Ратко Ристић је истакао да се Србија налази у деликатном политичком и економском тренутку и у забрињавајућој еколошкој ситуацији, као и да у свим овим доменима Србији треба суверенизам, аутентична српска власт која делује у најдубљем интересу народа и државе.

Ристић је рекао да Србија има велике проблеме са делом окупиране територије наше државе, у организацији државног система где су виталне активности потпуно маргинализоване, као што је пољоривреда, да имамо неквалитетну индустрализацију, као и кататрофалну ситуацију у домену заштите животне средине, нарочито када је у питању јавно здравље народа. Проф. Ристић је истакао да Србија има највећи морталитет од рака дојке и рака плућа на свету и да сваке године умире више од 10 хиљада људи од последица загађеног ваздуха.

Ристић је рекао, у име српских интелектуалаца, да сви они деле неколико суштинских, водећих вредности, а прва је Косово и Метохија као саставни део Србије.

„Поред реинтеграције Косова и Метохије важно је нагласити да смо против било каквог облика чланства или даље сарадње са НАТО организацијом која представља највећу опасност по светски мир. Такође, против смо увођења било које форме санкција Руској Федерацији и Белорусији. Нужна је ултимативна подршка нашем народу у Републици Српској и Србима у свим земљама бивше Југославије и Србима у расејању.“ – рекао је Ристић.

Он је додао да је крајње време да дође до критичког преиспитивања наметнутог, ултимативног Европског пута.

Инфослужба Двери 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: