Српски Покрет Двери - Лого
Search

Проглас за окупљање у одбрани ЕПС-а!

Грађани, радници, академици, синдикалне групе, чланови радних тела, чланови и симпатизери политичких странака! 

Пред нама се одиграва отимање EПС-а, ЕПС-а коју су деценијама својим тешким радом градили наши дедови, наши очеви и мајке, наша браћа, сестре, стричеви и ујаци!

Пред нама се дешава отимање Електропривреде Србије која нас је, уз „Ђердап“ и дримско лимске ХЕ, ТЕ Костолац и Никола Тесла и РБ Колубару, годинама хранила и још увек храни, ЕПС-а и свих њених организационих јединица која дан данас обезбеђује радницима и онима који то нису егзистенцију породица у Лазаревцу, Костолцу, Обреновцу, Бајиној Башти, Београду, целом доњем подунављу и источној Србији!

Уништиће и распродаће ЕПС, уништиће нам привреду, градове, породице, уништиће нам будућност наше деце!

Нашем друштву нису потребни устанци, већ саборност, јединство, слога, демократски дијалог, културна и духовна обнова. Сходно томе позивамо све релевантне чиниоце у нашем друштву да се придруже потписивању прогласа и да се заједно посветимо очувању и заштити наших националних интереса који су предуслов за обнову економског просперитета наше отаџбине. 

Прогласом желимо да скренемо пажњу да су сва наша предузећа као и наша земља угрожени, и да је потребно да одбранимо наш интегритет и слободу као и економски суверенитет.

Угрожени смо због низа услова који се постављају из страних центара моћи као ни једној другој држави, угрожени смо због насртаја на наш интегритет и отимања свега што је наше, што је у власништву сваког грађанина Србије!

Интереси грађана Србије морају бити стављени изнад страних интереса и мора доћи до поништења одлуке о промени правне форме ЕПС-а из ЈП у АД.

Зауставимо приватизацију Електропривреде Србије!

Позивамо све организације које делују на територији Лазаревца, Обреновца, Костолца, Пожаревца, Бајине Баште, Доњег Милановца, Београда, грађане, раднике, синдикалне организације свих јавних предузећа које чека иста судбина као ЕПС, припаднике невладиног сектора, патриотске организације, еколошке активисте, активисте на друштвеним мрежама, политичке странке да се супроставе распродаји државе и да дигну глас сви у један: „Не дамо ЕПС, не дамо Србију!“

Иницијатори прогласа:
ОО Српски покрет Двери Лазаревац
ОО Српска странка Заветници Лазаревац
ОО Нови ДСС Лазаревац 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: