Српски Покрет Двери - Лого
Search

Прокупље поручило – НЕ капитулацији!

Данас је у Прокупљу одржана нова трибина посвећена противљењу француско-немачком ултиматуму о Косову и Метохији, а сала Дома културе је била мала да прими све заинтересоване грађане. 

    Прокупчанима су се обратили: Бошко Обрадовић – народни посланик и председник Српског покрета Двери, Марко Ристић – народни посланик Српске странке Заветници, Милош Јовановић – народни посланик и председник Новог ДСС, Љубинко Ђурковић – народни посланик и потпредседник ПОКС-а, као и проф. др Часлав Копривица – члан Председништва Покрета за одбрану КиМ и политички аналитичар Ђорђе Вукадиновић.

Марко Ристић посланик Заветника изјавио је да за председника Републике Александра Вучића текст француско-немачког споразума није споран и да то представља издају Србије.

 

Марко Ристић – народни посланик Српске странке Заветници

„За њега није спорно да ће стране развијати добросуседске односе на основу једнаких права. То је издаја. За њега није спорно што се наводи поштовање територијалног интегритета обе стране. Или члан 4, да се Србија се неће противити чланству Косова у било којој међународној организацији“, навео је Ристић.

Он је подсетио да је противљење уласка Косова у УН била црвена линија за Вучича, али да га је текст споразума који је сада прихватио демантовао у томе.

Уредник Нове српске политичке мисли Ђорђе Вукадиновић рекао је да Вучић није потписао споразум, али да га је прихватио. Он је упитао какав је Вучић преговарач кад га 10 година замлаћују за Заједницу српских општина.

 

Ђорђе Вукадиновић - политички аналитичар

„Где је то Вучићев углед о коме су нас убеђивали његови да је огроман, када добије овакав споразум. Он није куповао власт за Србију већ за себе и своју власт“, додао је Вукадиновић.

„Маске су пале. Данас је чак и њиховим агитаторима непријатно на телевизијама да бране споразум“, закључио је Вукадиновић.

Професор ФПН-а Часлав Копривица рекао је да се Вучић са Западом договорио да ће спроводити непотписани документ.

 

проф. др Часлав Копривица – члан Председништва Покрета за одбрану КиМ

„Вучић је са Западом сковао план за капитулацију. Погазио је Устав Србије и Резолуцију Србије 1244. Починио је велеиздају. Он је сада нелегитимни председник Србије“, навео је Корпивица.

Потпредседник ПОКС-а и пуковник у пензији Љубинко Ђурковић подсетио је на јунаке са Кошара који су бранили Србију и додао да је данас дошло време да се национално и грађански саберемо да одбранимо Србију.

 

Љубинко Ђурковић – народни посланик и потпредседник ПОКС-а

„Нема капитулације, нема издаје, не дамо Косово. Наши јунаци су на Косову ставили печат, и они су нам одбрану оставили у аманет“, истакао је Ђурковић.

Он је дода да се Србија окупља и додао да ће се то показати 17. марта на протесту у Београду.

Лидер Двери Бошко Обрадовић подсетио је на речи Драже Михаиловића да реч капитулација не постоји у српком језику.

Бошко Обрадовић – народни посланик и председник Српског покрета Двери

 „Државотворни блок је најбрже растућа политичка снага то плаши власт. Данас је одлука да ли ћемо бити на страни Вука Бранковића и Вучића, који су спремни да се одрекну српских светиња за шопинг у Бечу или ћемо бранити земљу. Ми знамо где смо“, истакао је Обрадовић.

Он је упитао који је изговор вредан издаје Косова и Метохије.

„Изнад света материјалних вредности постоји нешто важније постоји свет духовних и моралних вредности. Ако то урадимо онда нисмо људи него крпе“, додао је лидер Двери.

Он је позвао на уједињење свих српских родољуба у један фронт, оценивши да је то велика алтернатива и бившој и садашњој власти.

„Ми имамо визију Србја које ће бити суверена и независна земља и око тога смо се сабрали као српске патриоте“, закључио је Обрадовић.

Председник Нове Демократске странке Србије Милош Јовановић изјавио је да државотворна опозиција тражи да председник Србије Александар Вучић поднесе оставку и да се распишу ванредни избори на свим нивоима.

Он је на трибини “Не капитулацији” која је одржана у Прокупљу рекао да француско-немачки споразум о Косову и Метохији значи споразум о „коначном покоравању Србије и стварању Велике Албаније“.

„То ће бити и удар на Републику Српску и удар на тад већ крњу Србију. Ипак, Вучићу то нећемо дозволити, и ово ће бити пролеће наше победе, или он или Србија, а ја дубоко верујем у нашу победу“, рекао је лидер Новог ДСС-а.

Он је позвао грађане да дођу у Београд на протест 17. марта рекавши да државотворна опозиција има три захтева.

„Први захтев је да Вучић одбије понуђени план. Али он то неће учинити. Јер, да је хтео или смео, то би већ одавно учинио. Пошто то не може, ми као демократске странке, тражимо да да оставку. Прекрати муке и себи и повуци се“, поручио је Јовановић, додавши да је трећи захтев одржавање ванредних избора на свим нивоима.

Он је оценио да је председник Србије “кренуо путем издаје“ и додао да „са тог пута не може да скрене“.

„Ја сам до уклањања барикада, признајем, имао наду да када дође онај коначни тренутак када се бира да ли сте Србин или потурица, да неће смети да изабере да буде потурица. У тој нади сам очигледно погрешио“, навео је председник Новог ДСС-а.

Према његовим речима „сада остаје да видимо какви смо ми“.

„Ако не можемо да га спречимо у издаји, онда не вредимо ништа више од њега. Треба да учинимо да он буде ружна прошлост ове земље“, казао је Јовановић.

Говорећи о Заједници српских општина, председник Новог ДСС-а је рекао да она служи само једном циљу а то је да „интегрише север наше јужне покрајине у такозвани косовски уставно-правни поредак“.

„Цела њихова политика је – Косово за немачку фабрику, Његоша за немачку фабрику, све жртве српске на Косову и Метохији на Паштрику за немачку фабрику. То је за СНС државотворно“, закључио је Милош Јовановић.

Инфослужба Двери

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: