Српски Покрет Двери - Лого

Пушкић: Честитамо 12. мај – Дан Војске Републике Српске

Српски покрет Двери честита 12. мај – Дан Војске Републике Српске, команданту 3. пешадијског Република Српска пука Оружаних снага БиХ бригадиру господину Сретену Милошевићу, свим војницима, подофицирима, официрима и цивилним лицима припадницима Трећег пешадијског Република Српска пука, али и свим ветеранима отаџбинског рата. 

      Са поносом истичемо историјску одлуку Народне скупштине Републике Српске од 12. маја 1992. године о формирању Војске Републике Српске, као одбрамбене војске која је у складу са Уставом и законом штитила народ Републике Српске. Она је бранила своју територију и дала немерљив допринос стварању и очувању Републике Српске, једне од највећих победа у 20 веку за целокупан српски народ. Ово је дан када треба да одамо почаст и да се, са посебним поштовањем, присетимо бораца који су у току одбрамбено-отаџбинског рата своје животе дали за стварање Републике Српске.

Наша је трајна дужност и обавеза да чувамо сећање на жртву палих бораца, као и да сачувамо и одбранимо нашу Републику Српску која је гарант опстанка Срба на овим просторима, а која је скупо плаћена српском крвљу. Република Србија треба Републике Српску да помаже отворено и без устручавања, на све начине, као неко ко је гарант одрживости и очувања Републике Српске, јер је потписник Дејтонског споразума.

На крају, важно је напоменути да је Војска Републике Српске основана 12. маја 1992. године и да, под притиском Запада, 1. јануара 2006. године улази у састав Оружаних снага БиХ. Кроз Војску Републике Српске је прошло 210.000 бораца, а 23.801 њен припадник положио је живот у одбрамбено-отаџбинском рату за одбрану Српске.

Борко Пушкић 

Народни посланик
Члан скупштинског Одбора за одбрану и унутрашње послове 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: