Српски Покрет Двери - Лого
Search

Пушкић: Чланство лажне државе Косово у међународним институцијама је последица Вучићеве политике

Прихватање лажне државе Косово у Парламентарну скупштину НАТО последица је погубне политике Александра Вучића кроз прихватање Француско-немачког плана и Охридског анекса, чиме је нанета велика штета српским националним интересима. 

      Сведоци смо да је дошла на наплату погубна политика СНС према Косову и Метохију, најпре кроз проглашење Резолуције о геноциду у Сребреници и најаве пријема лажне државе Косово у Савет Европе, па све до пријема 15% српске територије, односно АП Косова и Метохије у агресорску организацију какав је НАТО. Оваквом одлуком НАТО-а, грубо је прекршена Резолуција 1244 Савета безбедности УН. Напомињемо да ова власт није урадила ништа конкретно и конструктивно да да би се то спречило. Напротив, то је доказ да је Александар Вучић што усмено и тајно, што писмено Анексом Охридског споразума прихватио и обавезао се на спровођење француско-немачког плана.

Прихватањем антиуставног Француско-немачког плана и Охридске мапе пута, као и Бриселског и Вашингтонског споразума, Вучић се директно сагласио с уласком лажне државе Косово у све међународне организације, па и НАТО скупштину, Савет Европе, Интерпол, Унеско… Срећа по Србију па у УН Руска Федерација има права и воље да поднесе вето за пријем лажне државе Косово у УН и она показује да се понаша државотворније по наше интересе него представници власти Републике Србије.

Пријем лажне државе Косово у Парламентарну скупштине НАТО је озбиљан повод да наша држава одустане од стамотне и интезивне сарадње са НАТО агресором који је и окупирао Косово и Метохију и показао своје стварне намере да отме део српске територије. Уместо да обнови захтев за ратну одштету, актуелна власт, из године у годину, одрђава војне вежбе са НАТО попут „Платинастог вука“, глумећу војну неутралност, док у стварности крши Устав, законе и донесене резолуције и декларације о неутралности у НСРС.

Као државотворна политичка организација, Двери захтевају и инсистирају на поштовању територијалног интегритета и суверенитета Србије. Срби су данас на Косову и Метохији постали су најугроженија етничка група у Европи и то под будним оком сецесионистичких власти у Приштини.

Борко Пушкић 

Члан Привремене управе Српског покрета Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: