Српски Покрет Двери - Лого
Search

Пушкић: Да ли се бројним испадима у Рашкој области подрива уставни поредак Србије?

Председник Странке правде и помирења и потпредседник Народне скупштине Усаме Зукорлић, изрекао је више увреда према српском народу и према Уставу и законима Републике Србије.

     По постојећем закону, не постоје бошњачке или српске школе, постоје основне и средње школе у Републици Србији. Ово је отворена претња и подривање територијалног интегритета Србије. А управо је директору ОШ „Светозар Марковић“ која се налази у Бродареву, Амелу Курбеговићу, Усаме Зукорлић претио довођењем инспекције и отказом. Тражим и очекујем од свих органа да се огласе и да овај скандалозан и сраман поступак осуде. Ко је Усаме Зукорлић да некога смењује?

Такође, стално се потенцира на неком Бошњачком националном већу, а закон препознаје савете за националне мањине. Неко очигледно планира да постане конститутивни народ, а не национална мањина као што јесте дефинисано Уставом.

Други скандал који се ових дана десио јесу тзв. „Дани самоопредељења“, који су се одржали у Новом Пазару о трошку грађана Републике Србије. Повод је био обележавање 31 године од спровођења некаквог референдума у „Санџаку“, који је тада Сулејман Угљанин спровео. Овде се ради о координисаном, договореном подривању територијалног интегритета Републике Србије, јер не постоји никакав Санџак. Као Србин из Рашке области, осуђујем да ми финансирамо промоцију неке књиге ефендије Аћифа Хаџиахметовића, који је био сарадник и промотер СС дивизија и окупаторске, нацистичке Немачке. А подсећам да је неколико хиљада Срба у Новом Пазару на монструозан начин убијено за време Другог светског рата. Такође, имамо и ситуацију да нам се промовише књига Алије Изетбеговића, човека који је кроз сепаратистичку, исламску декларацију желео да ампутира српски дискурс у Републици Српској, што је недопустиво.

Борко Пушкић

Народни посланик
Председник Извршног одбора Двери

Обраћање Борка Пушкића можете погледати овде:

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: