Српски Покрет Двери - Лого

Пушкић: Да ли се бројним испадима у Рашкој области подрива уставни поредак Србије?

Председник Странке правде и помирења и потпредседник Народне скупштине Усаме Зукорлић, изрекао је више увреда према српском народу и према Уставу и законима Републике Србије.

     По постојећем закону, не постоје бошњачке или српске школе, постоје основне и средње школе у Републици Србији. Ово је отворена претња и подривање територијалног интегритета Србије. А управо је директору ОШ „Светозар Марковић“ која се налази у Бродареву, Амелу Курбеговићу, Усаме Зукорлић претио довођењем инспекције и отказом. Тражим и очекујем од свих органа да се огласе и да овај скандалозан и сраман поступак осуде. Ко је Усаме Зукорлић да некога смењује?

Такође, стално се потенцира на неком Бошњачком националном већу, а закон препознаје савете за националне мањине. Неко очигледно планира да постане конститутивни народ, а не национална мањина као што јесте дефинисано Уставом.

Други скандал који се ових дана десио јесу тзв. „Дани самоопредељења“, који су се одржали у Новом Пазару о трошку грађана Републике Србије. Повод је био обележавање 31 године од спровођења некаквог референдума у „Санџаку“, који је тада Сулејман Угљанин спровео. Овде се ради о координисаном, договореном подривању територијалног интегритета Републике Србије, јер не постоји никакав Санџак. Као Србин из Рашке области, осуђујем да ми финансирамо промоцију неке књиге ефендије Аћифа Хаџиахметовића, који је био сарадник и промотер СС дивизија и окупаторске, нацистичке Немачке. А подсећам да је неколико хиљада Срба у Новом Пазару на монструозан начин убијено за време Другог светског рата. Такође, имамо и ситуацију да нам се промовише књига Алије Изетбеговића, човека који је кроз сепаратистичку, исламску декларацију желео да ампутира српски дискурс у Републици Српској, што је недопустиво.

Борко Пушкић

Народни посланик
Председник Извршног одбора Двери

Обраћање Борка Пушкића можете погледати овде:

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: