Српски Покрет Двери - Лого
Search

Пушкић: Да ли власт шаље српске војнике у туђе ратове?

Док се у нашој јужној покрајини, која је под непосредном контролом Еулекса, спроводи насиље над цивилима, слично оном које је трпело руско језично становништво у Донбасу од 2014. године, наша власт планира да ван безбедносне политике Уједињених нација пошаље један контигент војника који би у оквиру борбене групе „Хелброк“, иначе под патронатом Европске уније, а самим тим и НАТО пакта, спроводили војне активности ван граница наше земље. 

   Очигледно да у намери доказивања снисходљиве привржености Србије такозваној „заједничкој безбедносној и одбрамбеној политици ЕУ“ наша власт пренебрегава одавно установљене спољнополитичке принципе и став већине грађана о таквим потезима, али заборавља да је вођење офанзивних дејстава за Србију апсолутно атипично, чак и када су наши национални интереси у питању, а поготово када су по среди веома упитни интереси колективног запада са чијим се последицама и сама Србија много пута суочавала.

Оно што додатно пара и очи и уши јесте чињеница да државе учеснице ове борбене групе, коју предводи Грчка, јесу припадници војски Бугарске, Кипра, Румуније, али и Украјине чије присуство у овим спољнополитичким околностима изазива озбиљне сумње у погледу нарушавања наше војне доктрине засноване на неутралности. Несмотреност, неинформисаност, недостатак осећаја за тежину изговорене речи и поступака или пак промена спољнополитичког курса за коју власт нема одобрење, како институција тако ни грађана Републике Србије, може нанети несагледиве и дугорочне последице по националну безбедност, али и позицију Србије на међународној политичкој сцени.

Српски покрет Двери апелује на надлежне да се придржавају позитивно-правних прописа и важећих одлука и резолуција, па сходно томе инсистирамо на повлачењу овакве одлуке и моменталном обустављању даље процедуре о учешћу наших војника у овој офанзивној мисији Европске уније.

Овде можете погледати видео прилог:

Борко Пушкић 

Народни посланик
Члан скупштинског Одбора за одбрану и унутрашње послове 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: