Српски Покрет Двери - Лого

Пушкић: Да ли власт шаље српске војнике у туђе ратове?

Док се у нашој јужној покрајини, која је под непосредном контролом Еулекса, спроводи насиље над цивилима, слично оном које је трпело руско језично становништво у Донбасу од 2014. године, наша власт планира да ван безбедносне политике Уједињених нација пошаље један контигент војника који би у оквиру борбене групе „Хелброк“, иначе под патронатом Европске уније, а самим тим и НАТО пакта, спроводили војне активности ван граница наше земље. 

   Очигледно да у намери доказивања снисходљиве привржености Србије такозваној „заједничкој безбедносној и одбрамбеној политици ЕУ“ наша власт пренебрегава одавно установљене спољнополитичке принципе и став већине грађана о таквим потезима, али заборавља да је вођење офанзивних дејстава за Србију апсолутно атипично, чак и када су наши национални интереси у питању, а поготово када су по среди веома упитни интереси колективног запада са чијим се последицама и сама Србија много пута суочавала.

Оно што додатно пара и очи и уши јесте чињеница да државе учеснице ове борбене групе, коју предводи Грчка, јесу припадници војски Бугарске, Кипра, Румуније, али и Украјине чије присуство у овим спољнополитичким околностима изазива озбиљне сумње у погледу нарушавања наше војне доктрине засноване на неутралности. Несмотреност, неинформисаност, недостатак осећаја за тежину изговорене речи и поступака или пак промена спољнополитичког курса за коју власт нема одобрење, како институција тако ни грађана Републике Србије, може нанети несагледиве и дугорочне последице по националну безбедност, али и позицију Србије на међународној политичкој сцени.

Српски покрет Двери апелује на надлежне да се придржавају позитивно-правних прописа и важећих одлука и резолуција, па сходно томе инсистирамо на повлачењу овакве одлуке и моменталном обустављању даље процедуре о учешћу наших војника у овој офанзивној мисији Европске уније.

Овде можете погледати видео прилог:

Борко Пушкић 

Народни посланик
Члан скупштинског Одбора за одбрану и унутрашње послове 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: