Српски Покрет Двери - Лого

Пушкић: Ђилас да се бави конкретним решењима, а не да на сваком кораку „подмеће ногу“ опозицији

Национализација (ФИЈАТА) приватног уместо приватизације националног
Последњи у низу напада на Српски покрет Двери дошао је из редова опозиције, тачније од лидера Странке слободе и правде Драгана Ђиласа.

    Неко ко се унутар сопствене коалиције носи са оптужбама да је „тројански коњ“ Александра Вучића и коме не смета национализација руског власничког удела унутар НИС-а, био је тобоже затечен мојом изјавом као председника Извршног одбора Двери да у случају повлачења „Фијата“ из Србије треба национализовати ову компанију у којој тренутно држава Србија има 33% власничког удела и започети производњу новог градског аутомобила, пре свега, за евроазијско тржиште.

Иако је био део бивше власти која је потписала стартне уговоре са „Фијатом“, који су иначе под ознаком државне тајне и из неког разлога строго чувани од очију јавности, Драган Ђилас се не бави узроком проблема везаних за „Фијат“, већ искључиво критикама нас који смо се осмелили да понудимо решење којим бисмо сачували и радна места запослених, али и крхку економску ситуацију у централном граду Шумадије.

Важно је истаћи да су и бивша и садашња власт до сада директно упумпали око пола милиона евра по сваком запосленом раднику, а да од тога, осим плата запослених, ни Србија, ни Шумадија ни Крагујевац нису имали никакав интерес. Када се то помножи са бројем радника у „Фијату“, долази се до о енормне суме новца која би, да је другачије усмерена, драстично променила економске параметре, не само срца Шумадије већ и целе Србије.

Да ли је коинциденција или не, али Драган Ђилас се оглашава на дан када радници и синдикалци „Фијата“ саопштавају да је пропао договор са Владом и послодавцем. Притом, Ђилас не критикује тренутну власт због тога, већ анализира ставове Двери и то у маниру сличном аналитичарима јутарњег програма телевизија Пинк и Хепи. С тога, постављам питање Драгану Ђиласу: Да ли сте ви аналитичар или политичар који даје предлоге решења за конкретне проблеме?

Српски покрет Двери и ја лично као председник Извршног одбора не желимо да се бавимо активностима ССП-а и њиховим унутарстраначким проблемима. Сматрам да нико из опозиције не треба да ликује што ова странка губи све више одбора на територији Србије док се њен лидер носи са оптужбама да је убачени елемент у редове опозиције, али сам става да је у најмању руку политички некоректно преко својих медија тенденциозно дискредитовати предлоге дојучерашњих сабораца, немајући притом сопствене. Такође, овом приликом упућујем молбу господину Драгану Ђиласу да нам у својим медијима омогући да се чује и друга страна. Тим џентлменским гестом Ђилас би оправдао звање великог демократе, за шта се лично издаје.

Овом приликом бих нагласио и да се Двери залажу за национализацију приватног тамо где је неопходно, а не за приватизацију националног и то представља суштинску разлику између нас којима је домаћа привреда стуб будућег економског развоја и бивше и садашње власти која у страним инвеститорима види основ за раст БДП-а и животног стандарда грађана Србије.

Борко Пушкић

Председник Извршног одбора Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: