Српски Покрет Двери - Лого
Search

Пушкић: Донети Закон о страним агентима и верској настави вратити статус обавезног  изборног предмета

Антисрпски лоби, осокољен последњом манифестацијом утицаја западних амбасадора у Србији, започео је кампању промоције укидања верске наставе као програма у школама. Иако је то изборни програм који похађају деца родитеља који су се определили за овај вид допунског образовања деце, некоме очигледно много смета, па би да прљавом кампањом наруши репутацију и овог предмета, али и традиоционалних верских заједница у Србији, а пре свега Српске православне цркве.

    Исти они који кажу да се у Сребреници догодио геноцид, да је Косово независно, да је Србији место у НАТО пакту, они који промовишу хомосексуализам и трансродност и који би да могу укинули не смо верску наставу већ и цркву, данас кажу да је недопустиво да СПЦ у Србији има чак и своје мишљење о садржају школских програма и уџбеника, заборављајући притом да је управо СПЦ, на чијем рушењу угледа константно раде, институција у коју, по свим истраживањима, народ има највише поверења. Нејасно је када ће они на чијем су платном списку ове квази организације са по три члана схватити да је то промашена инвестиција јер овакви агресивни иступи само учвршћују веру и вољу грађана да бране своје право на припадност некој од традиционалних верских заједница у Србији, које су такође јасно осудиле ову иницијативу.

Насупрот томе, Српски покрет Двери прелаже доношење Закона о агентима страног утицаја и интереса, не само Хелсиншког одбора, већ и свих сличних канцерогених организација које се финансирају из иностранства, а на основу закона који би усвојила Народна скупштина Републике Србије и који као такав не би био противан начелима демократије, самим тим што га, поређења ради, осим многих земаља у свету, имају управо, и за Хелсиншки одброр омиљене, Сједињене Америчке Државе.

Двери такође предлажу да се верској настави врати статус обавезног изборног предмета, тј. да се по угледу на Уредбу из 2001. године, настава организује на нивоу одељења, а не на нивоу група, без обзира на број пријављених ученика за наставу као и да се законски регулише радно-правни положај 2.100 вероучитеља.

Борко Пушкић

Народни посланик
Председник Извршног одбора Двери

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: