Српски Покрет Двери - Лого

Пушкић: ЕУ, власти Србије и део опозиције громогласном тишином подржавају погром Срба и Србије са КиМ

Европске антисрпске вредности оличене у прећутној, а неретко и у директној сагласности са гушењем свих верских, културних и историјских права над православним живљем у срцу Европе и на тренутно окупираној територији државе Србије, Косову и Метохији, подсећају добрим делом на оно што се дешавало проруском живљу у источној Украјини. Наиме, такозвана косовска полиција у Приштини спречила је јутрос двојицу српских свештеника да служе литургију у храму Христа Спаса у том граду поводом Вазнесења Христовог – Спасовдана.

    Српски покрет Двери пре свега позива српске институције да, ако још увек сматрају Косово и Метохију сопственом територијом, а тренутни Устав важећим, заштите српски народ од затирања са свог вишевековног огњишта. Позивамо и међународну заједницу којој су последњих месеци пуна уста поштовања принципа међународног права да реагују.

Такође, постављамо питање где су сада саопштења Хелсиншког одбора, Фонда за хуманитарно право, Комитета правника за људска права и осталих група и личности са великим простором у медијима, који прикачени на западни казан реагују само онда када треба линчовати и понизити сопствени народ фабрикујући лажи које служе искљуливо непријатељима Србије. Где су сада тобожње космополите и промотери западних вредности попут Горана Свилановића, Вука Драшковића, Чедомира Јовановића, Ненада Чанка, или Драгана Шормаза? Зашто исти не позову своје менторе из НАТО пакта који је окупирао Косово и Метохију, а самим тиме и цркве на КиМ и укажу им на гушење свих права једног народа у срцу Европе? Да ли они, али и део опозиције који се према овом нечовечанском чину односе исто као и тренутна власт, сматрају да је нормално и пожељно да се у 21. веку Србија, Срби и Српска православна црква прогоне? И на крају, шта је са СНС-овом тзв. Српском листом и њиховим конкретним реакцијама, пошто је о мишљењу Билчика, Лајчака и Фон Крамонове излишно и говорити?

Борко Пушкић

Председник Извршног одбора Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: