Српски Покрет Двери - Лого
Search

Пушкић: Хитно сменити Горана Весића!

За само три дана, од 1. до 3. септембра, изгубили смо осморо људи у саобраћајним несрећама, а две особе су тешко повређене. Три несреће изазвали су возачи који су се кретали у контра смеру.

     Несхватљиво је да до реговања јавности надлежни инспектори нису изашли на терен и утврдили низ неправилности, те по хитном поступку увели додатну сигнализацију и спасили људске животе. То се посебно односи на недовољно обезбеђене улазе за контра смер на ауто путевима у Србији. Као стручњак у области безбедности у саобраћају и народни посланик, захтевам хитну смену министра Весића и још бржу реакцију надлежних служби на обележавању критичних деоница.

Несхватљиви су пропусти ове власти у домену безбедности саобраћаја, док се управо хвали изграђеним путевима. Велики део страдања дешава се због лоше сигнализације, недостатка сигнализације, али и катастрофалног квалитета путева и одржавања. Сведоци смо да се тек изграђене деонице поново раде за неколико месеци, падају мостови, прелази код школа нису обележени, тротоари не постоји, а бициклистичке стазе више личе на полигон за квадове.

Управо је такав и нови предлог Закона о безбедности у саобраћају који неће допринети безбедности, напротив. Сва средства која су се убирала од саобраћајних прекршаја ће од сада ићи у МУП, а локалне самоуправе остају без 30 милиона евра са којим су до сада могле реаговати на критичним саобраћајницама, али и зонама око школа. 

Борко Пушкић 

Народни посланик
Члан скупштинског Одбора за одбрану и унутрашње послове

*Извор фотографије 2: Н1 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: