Српски Покрет Двери - Лого

Пушкић: Хитно сменити Горана Весића!

За само три дана, од 1. до 3. септембра, изгубили смо осморо људи у саобраћајним несрећама, а две особе су тешко повређене. Три несреће изазвали су возачи који су се кретали у контра смеру.

     Несхватљиво је да до реговања јавности надлежни инспектори нису изашли на терен и утврдили низ неправилности, те по хитном поступку увели додатну сигнализацију и спасили људске животе. То се посебно односи на недовољно обезбеђене улазе за контра смер на ауто путевима у Србији. Као стручњак у области безбедности у саобраћају и народни посланик, захтевам хитну смену министра Весића и још бржу реакцију надлежних служби на обележавању критичних деоница.

Несхватљиви су пропусти ове власти у домену безбедности саобраћаја, док се управо хвали изграђеним путевима. Велики део страдања дешава се због лоше сигнализације, недостатка сигнализације, али и катастрофалног квалитета путева и одржавања. Сведоци смо да се тек изграђене деонице поново раде за неколико месеци, падају мостови, прелази код школа нису обележени, тротоари не постоји, а бициклистичке стазе више личе на полигон за квадове.

Управо је такав и нови предлог Закона о безбедности у саобраћају који неће допринети безбедности, напротив. Сва средства која су се убирала од саобраћајних прекршаја ће од сада ићи у МУП, а локалне самоуправе остају без 30 милиона евра са којим су до сада могле реаговати на критичним саобраћајницама, али и зонама око школа. 

Борко Пушкић 

Народни посланик
Члан скупштинског Одбора за одбрану и унутрашње послове

*Извор фотографије 2: Н1 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: