Српски Покрет Двери - Лого
Search

Пушкић: Изражавамо солидарност са Јеврејском заједницом Србије

Појава нацистичких симбола у јавности неприхватљива је у било ком друштву, а поготово је неспојива са Београдом и Србијом који искрено негују традицију антинацизма и антифашизма. Нацизам и фашизам су уз комунизам три тоталитарне идеологије 20. века које су однеле више десетина милиона живота, завивши готово цео свет у црно и разоривши државу Србију са циљем њеног тоталног уништења. 

    Из ових разлога посебно осуђујемо вандалски чин оличен у исписивању нацистичких симбола на јеврејском гробљу у Београду и солидаришемо се са Јеврејском заједницом у Србији. Наша обавеза као народа и државе јесте да се јавно оградимо од починилаца овог акта јер смо потомци оних који су своје животе уградили у борбу за слободу од нацистичке окупације.

Сви Јевреји у Србији и ван ње знају да овакви инциденти не одражавају став грађана Србије која је током Другог светског рата имала два антифашистичка покрета отпора. Наша два народа деле исту страдалну историјску судбину, јер нас уз антифашистичку борбу спајају и сви наши преци страдали у Јасеновцу, Јајинцима, Сајмишту, Новосадској рацији и многим другим местима. Наше међусобне односе овакве свакако безумне провокације не могу и не смеју да угрозе.

Овим поводом Српски покрет Двери шаље јасну и недвосмислену поруку да ће сваки покушај неонацизма и неофашизма у Србији доживети пораз, и зато је важно да такве појаве на време заједнички препознамо, осудимо и одлучно им се као друштво супротставимо.

Борко Пушкић 

Народни посланик 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: