Српски Покрет Двери - Лого

Пушкић: Јака и оспособљена војска је гарант безбедности Србије

У Народној скупштини Републике Србије одржана је друга седница Одбора за одбрану и унутрашње послове. Члан овог одбора испред посланичке групе Српски покрет Двери-Патриотски блок, народни посланик Борко Пушкић подсетио је чланове одбора да су Двери предале Наросној скупштини на усвајање Декларацију о војсци Србије.

     Пушкић је истакао и следеће: „Јака, опремљена и оспособљена војска је гарант очувања територијалног интегритета, безбедности и материјалних добара Републике Србије. Јака војска једнако је јака држава. Један од главних стубова озбиљне државе јесте њена војска. У претходном периоду се, нажалост, недовољно водило рачуна о нашим генералима који су неосновано и неправедно осуђени и на недостојанствен наћин третирани у затворима широм Европе и света.

Седница Одбора за одбрану и унутрашње послове

 

Предлажем да се изврши тачна евиденција свих припадника бивше ЈНА, без обзира на садашње држављанство, који се налазе у затворима бивших република СФРЈ (Хрватска, Словенија, Црна Гора, Босна и Херцеговина и Северна Македонија), као и на територији Републике Србије, против којих се воде судски спорови за наводне ратне злочине од 1991-1999. године. Даље, предлажем да се затражи од међународног Црвеног крста потпуни увид у њихово здравствено и ментално стање и услове у којима су они затворени. Радован Караџић је утамничен на једном острву и има катастрофалан третман. Исти је случај са осталим Србима – хашким осуђеницима у затворима широм Европе. Тражим да се са тим упознају, преко овог скупштинског одбора, министарства спољних послова, одбране и правде јер је Радован Караџић неко ко је најзаслужнији за стварање Републике Српске као српске творевине западно од реке Дрине и који је њен оснивач. Наши представници у Уједињеним нацијама и делегације у Европском парламенту о овоме морају да упознају светску јавност.“

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: