Српски Покрет Двери - Лого
Search

Пушкић: Јака војска – јака држава

Данас је у Народној скупштини Републике Србије одржана прва седница Одбора за одбрану и унутрашње послове, на којој је, као члан испред посланичке групе СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ-ПАТРИОТСКИ БЛОК, присуствовао и народни посланик Борко Пушкић.

    Овом приликом, Пушкић се обратио члановима поменутог одбора и истакао следеће: „Потребно је да се иницира враћање редовног служења војног рока, нарочито због ситуације у каквој се налази Република Србија, а поготово наша јужна покрајина и наш народ на Косову и Метохији. То нам је преко потребно. Треба да се поносимо јаком војском, јер је то еквивалент јаке државе и сигурност за наша покољења, а пре свега за Србе на Косову и Метохији.“

Председник Одбора за одбрану и унутрашње послове Милош Јовановић је констатовао да са нада, с обзиром на оно што је господин Пушкић истакао, да ће одбор функционисати на што што јединственији могући начин.

Обраћање народног посланика Борка Пушкића можете погледати овде:

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Пушкић: Јака војска – јака држава

Снег је зимску службу – ЈКП „Београд пут“ и градску власт „изненадио“ у децембру и због тога је у недељу настао потпуни колапс на београдским улицама. Из тог разлога захтевамо хитну смену Зорана Радојичића и Горана Весића.

Радојичић је само дан пре снега, у суботу, на седници Штаба за ванредне ситуације рекао како је све спремно за чишћење снега. У недељу ујутру снег је градску власт ипак “изненадио“ толико да га нису очистили ни током целог дана, грађани су ишли пешке, а излазак на ауто-пут у раним јутарњим часовима је био скоро непроходан због колоне аутомобила који су проклизавали. Није био очишћен чак ни ауто-пут нити скоро иједна саобраћајница првог реда. Аутобуси су били блокирани, трамваји су стајали у низу у Булевару краља Александра, а Устаничка и многе друге улице изгледале су катаклизмично са поломљеним дрвећем, које су на крају уклањали сами грађани.

Због свега тога, Српски покрет Двери тражи под хитно одговорност и смену градоначелника Зорана Радојичића, заменика градоначелника Горана Весића, директора предузећа „Београд пут“ Ивана Тејића и директора предузећа „Путеви Србије“ Зорана Дробњака као и раскид уговора о одржавању путева на териотрији Београда са фирмом “Страбаг“ д.о.о Нови Београд и њихову одговорност. Захтевамо преиспитивање и раскид уговора са свим приватним фирмама које су до данас биле задужене за одржавање путева на читавој територији Србије, њихову одговорност и утврђивање штете коју су нанели држави и грађанима.

Сви они заједно треба да одговоре на питање зашто је одржавање путева у толикој мери дато у руке приватницима и сви они заједно морају поднети терет одговорности због неодржавања истих, не само зими већ током целе године чиме доводе у опасност све грађане.

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: