Српски Покрет Двери - Лого
Search

Пушкић: Најоштрије осуђујем кукавички напад у Сарајеву на родитеље и децу из Београда

Нема дилеме да је позадина напада на родитеље и децу која се догодила у Сарајеву, србофобија према свему што долази из Београда и Бањалуке, односно Републике Србије и Републике Српске. У прилог томе говори и чињеница да званичници у Федерацији БиХ настоје да прикрију чињеницу да је мотив овог злочина мржња према Србима, јер би се на тај начин нарушила догма који се пажљиво гради уз свесрдну помоћ Запада да је Сарајево толерантан град, а Бањалука „последица геноцидне творевине“. 

    Подсећања ради, у Сарајеву је до 1992. године живело преко 190.000 Срба, а сада је тај број сведен на испод 5.000. Јасно је да је једини разлог оваквог дивљачког и антицивилизацијског напада био тај што су ти људи дошли из Србије, те да то нажалост није изолован случај, већ само још један у низу ицидената.

Можемо само замислити шта би било да се нешто слично догодило у Бањалуци или Београду. Сигурно је да би се брзином светлости такав чин прогласио за великосрпски национализам, а западна међународна заједница, стални представник у БиХ и амбасаде земаља Квинте би се огласиле једним гласом против Срба. Међутим, напад се десио у Сарајеву, а не у Београду или Бања Луци, па неки очигледно сматрају да то није превише битно. Исто тако сматрају небитним то што је запаљен део цркве баш у Сарајеву пре неколико година, што је оскрнављена црква у Мостару пре само месец дана, која је иначе до темеља била срушена током ратних дејстава у БиХ или што се редовно оштећују и скрнаве спомен обележја српске војске на Враћама, посвећених страдалима у отаџбинском рату у БиХ.

Српски покрет Двери изражава наду да ће четворица приведених криваца за овај сраман напад на српску децу и њихове родитеље, и то на дан када се прославља Православна нова година, бити брзо и оштро кажњени. 

Борко Пушкић 

Народни посланик
Председник ИО Двери

*Извор фотографије 2: Н1
*Извор фотографије 3: Срна 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: