Српски Покрет Двери - Лого
Search

Пушкић: Не дозволити даљу дезинтеграцију КиМ кроз сепаратистичке РКС таблице

У освит првог новембра, тзв. „дана Д“ за српске таблице али и за, по свему судећи, и Србе на Косову и Метохији, наставак притисака и тензија не јењава. Након прављења нелегалних сепаратистичких војно-полицијских база у северном делу КиМ, насељеног искључиво српским живљем, наставља се додатно застрашивање грађана у циљу подстицања Срба са севера КиМ да се одрекну статусно неутралних и прихвате наметнуте, тзв. РКС таблице.

    План Аљбина Куртија јесте да се то одвија у четири фазе: прва – да се издају упозорења власницима возила са српским таблицама које носе имена градова на КиМ, друга – да се власници таквих таблица кажњавају, трећа – да им се дају пробне таблице и четврта, финална – да се пређе само на тзв. РКС таблице. Евентуална прва изречена казнена мера ће наићи на отпор Срба и они не смеју бити препуштени сами себи, већ их власт из Београда мора на конкретан начин заштитити. За Србе не долазе у обзир никакви продужени рокови и лажне забринутости које долазе из ЕУ и САД.

Дверима је јасно да ће се наш народ и држава наћи под незапамћеним притисцима због неувођења санкција Русији, притисцима које ће преко својих сателита, у овом случају албанских сепаратиста, спроводити земље запада, али истичемо да је од кључног значаја да држава покаже и снагу и достојанство и сходно томе не остане нема и одговори на све еклатантније изливе насиља и мржње према Србима на Косову и Метохији. У том светлу Српски покрет Двери указује на нужност ревизије државне политике према КиМ, као и на неопходност подизања ове теме на ниво од највишег државног значаја, како на унутрашњем тако и на спољашњем плану. Иако је предлог Двери, као државотворне парламентарне политичке организације, да се под хитно установи Министарство за Косово и Метохију био апсолутно оправдан, владајућа већина није имала ни слуха ни храбрости да оснује ово министарство.

Са друге стране, док се међународна заједница куне у принципе међународног али и људских права у Украјини, у случају Србије званично ћути, а самим тим већ традиционално, на посредан начин, подстрекује албанске сепаратисте на све бруталније провокације и одузимање основних људских права Србима. Томе у прилог иде и саопштење Европске службе за спољне послове, која наводи да лажна држава Косово има право да постепено укида српске регистарске таблице КМ, чиме се додатно подстрекује сепаратизам и елементи ове квазидржаве. Евидентно је да Аљбин Курти ратном реториком и застрашивањем неалбанског живља жели да финализује победу неправа над правом и дивљаштва над цивилизацијом, а у томе му на пут може стати само јасна национална политика и јединство свих државотворних елемената унутар државе Србије.

Српски покрет Двери апелује на званичне српске власти да не пристају ни на какво степеновање евентуалног пораза и прихватање услова сепаратистичких власти којима се српском живљу из дана у дан одузимају сва међунарно призната и загарантована права. Истичемо да се рекакција државе не сме огледати у пар привидно оштрих саопштења за унутрашњу јавност која би требало да замаскирају немоћ и неспособност институција, већ да одлучним акцијама и јасном политиком заштите вредности које су по Уставу Србије обавезне да штите.

Борко Пушкић

Народни посланик
Председник Извршног одбора Двери

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: