Српски Покрет Двери - Лого
Search

Пушкић: Недопустива војна вежба са НАТО

„Организовање НАТО војне вежбе „Платинасти вук“ је недопустиво подсећање на бомбардовање Србије 1999. године, у коме су страдала и деца, земља девастирана, а осим тога то је гажење по жртвама са Кошара“, рекао је данас на конференцији за новинаре народни посланик Српског покрета Двери Борко Пушкић. 

Према његовим речима, недопустиво је организовање НАТО војне вежбе „Платинасти вук“ јер нас је њихова војна мислија „Милосрдни анђео“ довољно коштала.

Пушкић пита како је могуће да војне институције и званичници допусте петнаестодневну војну вежбу онима који су угасили 89 дечјих живота, убили 1031 војника, срушили 44 моста, 69 школа и на тај начин девастирали Србију.

„Јуче је било 24. године од завршетка битке на Кошарама, а за сутра је заказана НАТО војна
вежба и то је јасан показатељ начина на који Вучић и његови министри третирају жртве свог народа“, истакао је Пушкић.

Он каже да допуштањем и организацијом НАТО војне вежбе Вучић јасно „ставља прст у око“ Руској федерацији и доказује да Србија није толико војно независна и неутрална колико говори.

 

„Србији је неопходна руска подршка у преговарачким процесима којим ће се зауставити свакодневне тензије на Косову, а организовањем НАТО војне вежбе власт нас одаљава од тога“, закључио је Пушкић. 

*Извор: Фонет 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: