Српски Покрет Двери - Лого

Пушкић: Отказати посету Олафу Шолцу

Препуна уста независне политике, заштите националних интереса и отвореног Балкана, довела су нас до тога да су нам државе којима ова власт извози жито на штету наших грађана и омогућава слободан проток њихове робе, људи и капитала у нашој земљи, онемогућиле посету високог руског званичника, великог српског пријатеља, министра дипломатије Руске Федерације, Сергеја Лаврова.

    Свему овоме претходила је изјава одлазеће премијерке Брнабић која је у свом саопштењу навела како предсесник Вучић ради на логистици поводом посете Лаврова. Било би добро да се грађанима Србије каже да ли је председникова логистика ишла у смеру онемогућавања посете или њеног успешног спровођења, па да нам се истовремено објасни и да ли је ово победа или пораз званичне политике Владе Србије.

Такође, не можемо а да не прокоментаришемо ни еуфорију најгласније мањине у Србији, оне такозване грађанске и „проевропске“, којој наравно не ускраћујемо право на радовање због отказивања посете Сергеја Лаврова, али истичемо да ће сузе радоснице њих, који су инсталирани и у странкама на власти и у тзв. грађанској опозицији, свакако бити кратког даха. Овај, али и њему слични поступци тзв. „западних партнера“ само ће учврстити антиевроунијатско становиште грађана Србије, показавши нам сво лицемерје западне демократије.

Стим у вези, као једину могућу реакцију Српски покрет Двери предлаже отказивање посете Олафу Шолцу, актуелном немачком канцелару у коме је тренутно оличен и европски тоталитаризам и поданичко спровођење политике САД у Европи, с обзиром да би било која друга реакција попут упућивања протесне ноте земљама које су Сергеју Лаврову забраниле прелет до Србије била чисто симболичког значаја.

Такође, Српски покрет Двери апсолутно стоји иза становишта амбасадора Руске Федерације у Србији Александра Боцан-Харченка да у Србији расте схватање да је неопходно активније се одупрети притисцима Запада како у економском тако и у политичком смислу. Мишљења смо и да је јучерашња изјава министра Лаврова, да је сувереној држави одузето право на остваривање спољне политике, апсолутно тачна. Међународна делатност Србије је блокирана па се од данас у политичко-економском контексту може говорити само о појму „затворени Балкан“ јер се онај „отворени“, у који нас власт убеђује, показао као „Европа за сиромашне“, без икакве суштинске перспективе.

Борко Пушкић

Председник Извршног одбора Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: