Српски Покрет Двери - Лого
Search

Пушкић: Поништити Бриселски споразум

Након најновијих потеза Приштине, којима се одређени квази представници Срба именују за министре у Влади лажне државе Косово, огољено је оно што Запад, уцењивајући нас, већ годинама тражи од Србије. Жеља за признавањем квазидржаве Косово, укидањем Републике Српске и унитаризацијом БиХ, као и увлачење Србије и Босне и Херцеговине у НАТО, суштина је европских интеграција, с тим што Запад сада агресивније наступа, што је коначно и сам Александар Вучић признао.

     Двери сматрају да сада треба предузети јасне и конкретне државотворне мере у правцу реинтеграције КиМ, а то пре свега подразумева поништавање Бриселског споразума, као и свих штетних споразума потписаних и пре доласка СНС на власт, како бисмо, за почетак, поново успоставили све српске институције на северу наше јужне покрајине. Српски покрет Двери такође сматра да је након тога неопходно расписати и изборе по српским законима и Уставу одбацујући притом сваку помисао да у том процесу треба уважити макар иједан правни акт лажне државе Косово. Напомињемо такође да у поступак реинтеграције јужне српске покрајине мора бити укључена и цивилна заштита, која би уз повратак 1000 припадника српског државног особља, по Резолуцији 1244, била адекватан механизам одбране Срба.

Уз то, истичемо да је у овој ситуацији неопходно упутити и захтев Генералној скупштини УН да одржи седницу посвећену Косову, јер је од 193 чланице већина на страни међународног права, а самим тим и Републике Србије, односно њих 100 не признаје ову квазидрзаву. Јасно је да се водећим земљама Запада жури да афирмишу и заокруже косовску независност како би, са једне стране легитимисали агресију извршену над Србијом, а са друге како би лагодније изашли из сукоба са Руском Федерацијом који су иницирали и који се сада управо Европи и њиховим грађанима обија о главу.

Што се КиМ тиче, српска Влада нема другог избора него да прекине све преговоре у Бриселу и да се окрене својим традиционалним пријатељима, пре свега Русији и Кини као сталним чланицама са правом вета у СБ УН, градећи нови политички курс на темељима Устава Србије и једине важеће Резолуције 1244.

Као парламентарна и државтворна политичка групација, Српски покрет Двери наглашава да је сада, као никада раније, прави тренутак да званична Србија поништи Бриселски споразум који нашим непријатељима служи искључиво као основ за дезинтеграцију Србије и да на тај начин стање ствари на Косову и Метохији врати на стање пре 19. априла 2013. године, отварајући врата за повратак јужне српске покрајине у уставно-правни поредак Србије.

Борко Пушкић

Народни посланик
Председник ИО Двери

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: