Српски Покрет Двери - Лого

Пушкић: Прелазак на „РКС“ регистарске таблице је даљи процес дезинтеграције Србије на КиМ

Најава нових једностраних потеза Приштине о обавезној пререгистрацији возила са српским таблицама и издавања тзв. декларационог листа као замене за српску личну карту, а као услов за улазак на територију Косова и Метохије преко административних прелаза, је још једна од последица погубне политике пузајућег признања јужне српске покрајине коју наше власти спроводе годинама.

     Потписивањем Бриселског споразума, за који су директно одговорни Александар Вучић и Ивица Дачић, је убрзано то пузеће признавање лажне државе Косово, а уступци које су наши представници правили злочинцима из ОВК-а, а садашњим представницима тзв. цивилне власти, довели су до тога да је данас и Срба и Србије све мање на територији Косова и Метохије. На све што се континуирано дешава Србији на Косову ћуте и власт и добар део опозиције, замајавајући притом јавност мање битним темама, а врло често и каналисаним протестима на чијем су челу они који, као миљеници западних амбасада, не могу бити суштинска опозиција тренутној власти.

Као сведоци нове издаје српских интереса, Двери упозоравају на погубност и опасност од спровођења нове одлуке привремених органа тзв. Косова којом је успостављен наводни реципроцитет за улазак грађана Србије на КиМ. Том одлуком од 1. августа на административним прелазима издаваће се некакав декларациони лист који замењује идентификациона документа државе Србије. Такође, усвојена је и одлука о пререгистрацији возила на таблице такозване Републике Косова. Ову могућност Срби би могли да искористе до 30. септембра а онда би им возила била одузимана. Прелазак са српских на регистарске таблице „РКС“ је даљи процес дезинтеграције Србије на КиМ, али актуелна власт о томе и даље ћути.

Двери остају при својим ставовима и овом приликом поново захтевамо од актуелне власти да промени политику и успостави оквире за нови преговарачки процес тако што ће КиМ прогласити окупираном територијом, прекинути преговоре у Бриселу, вратити решавање статуса КиМ у УН, поново основати Министарство за Косово и Метохију, као и да не прави компромисе са злочинцима ОВК, јер са њима не може бити ни преговора ни договора.

Ови захтеви за нас су истовремено и основни критеријуми сарадње са било којом политичком опцијом која себе сматра просрпском или суштински опозиционом, али и одговор на лицемерје западних земаља којима суверенитет и територијални интегритет имају једно значење када је у питању Украјина, а сасвим другачије када је у питању Србија.

Борко Пушкић

Председник Извршног одбора Двери

 

*Извор фотографије 2: Фејсбук

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: