Пушкић: Шолцова писма и Брнабићкина стикер дипломатија као тренутна мера српског политичког достојанства

Писмо које су Шолц и Макрон послали Александру Вучићу, а затим скоро истоветно упутили и Куртију, очигледно намењено јавности а не самом председнику Републике, у себи носи две веома важне поруке. Поруку којом се тражи признање лажне државе Косово и ону којом се тражи увођење санкција Русији. Завијено у фолију, ово писмо, слично оном Аустроугарском пред почетак Првог светског рата, представља један дрзак чин непоштовања суверенитета и територијалног интегритета међународно признате државе и чланице Уједињених нација од стране главних доносиоца одлука у никада разједињенијој Европи, али и споредних особа у колективном политичком западу у коме главне конце вуче администрација Џозефа Бајдена.

Некако се чини да је поменуто писмо део константне димне завесе коју пушта наша власт, а коју чини и посета Ане Брнабић Косову и Метохији. Иза те завесе српски народ остао је поново без одговора на питање које су то црвене линије и где се тачно налази граница заштите оног дела наших сународника који стоје на првим линијама одбране српске државности јер им посета наше премијерке са прелепљеним таблицама некако делује као суспензија постојања Србије на Косову и Метохији. Не знамо да ли је Ана Брнабић сама прелепила грб државе чији је премијер, али знамо да је јуче представљала још једног у низу крадљиваца српског времена, ако већ за друге стари још увек немамо доказе.

Но вратимо се теми. Понижење приређено стикерима представља еклатантни пример параде срама у режији највиших државних званичника на челу са премијерком, па се некако чини да је њеним доласком на Космет међу Србе донет страх, а одласком однета нада да Србија има стварну жељу и одлучност да се и суштински супротстави некој новој Олуји. До скора пузајуће, а сада већ маратонско признање Косова уз стикер дипломатију, угрожава будућност, достојанство и интегрититет државе Србије и ово је вероватно последњи тренутак да се даљем распарчавању Србије стане на пут.

У складу са тим Српски покрет Двери поново позива представнике наше власти да одбаце притиске и игноришу еуфемистичка писма политичког запада, као и да не повлаче елементе државности са Косова и Метохије јер би тим потезима истовремено био угрожен и опстанак Срба и опстанак Србије у најјужнијем делу наше земље. Истичемо и да ће Српски покрет Двери подржати сваки државотворни потез са чије год стране био инициран, али да ни по коју цену неће бити део западне агенде која подразумева распарчавање државе.

С тим у вези, овим путем, као парламентарна политичка организација којој су грађани Србије на изборима дали легитимитет да заступамо њихове интересе, поручујемо господи Шолцу и Макрону да и они, као легитимно изабрани представници својих народа, мало већу пажњу посвете својим унутрашњим проблемима којих је у последњих 195 дана све више и да сходно томе преиспитају своје одлуке. Поручујемо им и да, што би наш народ рекао, мање гледају у туђе двориште и баве се туђим проблемима, а КиМ нека се, такође народски речено „ману“, јер оно је било, јесте и биће Србија.

Борко Пушкић

Народни посланик