Српски Покрет Двери - Лого

Пушкић: Србија одмах да уручи протестну ноту Турској!

Иако као покрет нисмо били против грађења партнерских односа са Турском, апсолутно смо забринути због информације коју су државни органи Републике Србије добили, а тиче се чињенице да се тренутно на бугарско-македонској граници налази 11 камиона који се крећу ка територији српске АП Косово и Метохија и који носе најсавременије оружје – минобацаче и пројектиле из Турске у вредности од 27,5 милиона евра, по наруџбини тзв. министарства одбране Косова.

Уколико је ова информација тачна, Министарство спољних послова Републике Србије мора под хитно да реагује и уложи протестну ноту званичној Анкари. Јасно је да овај поступак држава Србија и њени грађани не доживљавају као пријатељски потез, а Турска би требала да се стави у позицију Србије и замислити како би изгледала ситуација у којој би наменска индустрија Србије наоружавала Курдску војску.

Српски покрет Двери овом приликом указује и на неопходност активнијег укључивања Руске федерације у разрешење тренутних тензија у нашој јужној покрајини јер, по речима свих руских званичника, Русија има и воље и снаге да пре свега дипломатским каналима умири оне који би да тренутне светске прилике искористе за довршавање раније започетог формирања државности лажне државе Косово. Подсећамо да је захтев Србије за помоћ још увек је на чекању, иако је стање на КиМ на граници ескалације.

Борко Пушкић

Народни посланик
Члан скупштинског Одбора за одбрану и унутрашње послове

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: