Српски Покрет Двери - Лого
Search

Пушкић: Стати на пут прогону Срба са КиМ

Последње екстремистичко дивљање, уз ритуално паљење заставе Србије од стране албанских сепаратиста као и пароле „За север спремни“ и „Митровица је Албанија“ још једно је у низу напада на све заштитне објекте, како међународног тако и националних права свих цивилизованих држава.

    У овом случају поменуто дивљаштво представља увод у завршну сцену гажења свих принципа на којима би свет требао да почива, као и апсолутно протеривање свега српског са територије јужне српске покрајине. Провокације се настављају и од стране Албанаца са југа Србије, где градоначелник Прешева Шћиприм Арифи јавно позива на промену граница Републике Србије и говори о некаквом уједињењу три општине са југа Србије Прешева, Бујановца и Медвеђе са лажном државом Косово.

С тим у вези, истичемо да држава не сме да остане нема на све еклатантније изливе мржње према Србима и Србији на Косову, а у том светлу Српски покрет Двери указује на нужност ревизије државне политике према КиМ, као и на неопходност подизања ове теме на највиши ниво како на унутрашњем тако и на спољашњем плану.

Најновији инцидент потврђује да је предлог Двери, као државотворне политичке групације, да под хитно установи Министарство за Косово и Метохију био апсолутно оправдан, а да држава није имала ни слуха ни храбрости да кроз оснивање овог министарства на највишем нивоу институционализује питање Срба и Србије на КиМ.

Са друге стране, док се Међународна заједница куне у принципе међународног, али и људских права у Украјини, у овом случају званично ћути, а самим тим већ традиционално посредно и подстрекује све бруталније провокације и нападе албанских сепаратиста. На све то Србија реагује тако што поново оснива Министарство за европске интеграције, иако нас по изјавама свих релевантних представника ЕУ, ни после више од две деценије преговора нико у догледно време не види у Европској унији, стављајући нас у исти ранг са Турском о чијој је европској перспективи излишно говорити.

Остаје нејасно да ли Курти обичајима племенске заједнице оличеним у спаљивању туђих симбола, у овом случају заставе суверене земље, чији су део албански сепаратисти и НАТО снаге окупирале пре 23 године, жели да прослави привидну победу неправа над правом и дивљаштва над цивилизацијом или је у питању још једна у низу провокација и застрашивања српског живља на Косову и Метохији.

Српски покрет Двери као парламентарна и државотворна политичка организација апелује на званичне српске власти да под хитно реагују тако што ће суштински и институционално стати на пут прогону Срба и Србије са КиМ, а не тако што ће кроз пар привидно оштрих саопштења за унутрашњу јавност замаскирати немоћ и неспособност институција да штите оне вредности које су по Уставу Србије обавезне да штите.

Борко Пушкић

Народни посланик
Председник Извршног одбора Двери

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: