Српски Покрет Двери - Лого
Search

Пушкић: Тражимо одустајање од заједничке војне вежбе са НАТО пактом

Јасно је да је Србија под све већим притисцима колективног запада, не само да одустане од своје војне неутралности, већ и да се придружи свеопштој антируској хистерији западног света. По свему судећи, они који у Србији о томе одлучују воде се искључиво списком жеља и ултиматумима које на адресу српске Владе испоставља намесник Кристофер Хил, уместо да спољну политику ускладе са трочетвртинским ставом јавног мњења и политичким програмом који су афирмисали у прошлогодишњој изборној кампањи. 

     У прилог томе говори чињеница да, иако је и даље на снази Закључак Владе Републике Србије од 27. фебруара 2022. године којим се „прекидају и одлажу све активности у вези са вежбама са страним партнерима“, власти у Србији направиле су изузетак од мораторијума на одржавање војних вежби са страним партнерима како би била одржана вежба „Платинасти вук 23“, иначе под диригентском палицом Сједињених Америчких Држава, на којој учествују и друге чланице НАТО-а. Подесећамо грађане да је тај исти НАТО на јучерашњи датум пре 24 године, заједно са албанским УЧК терористима и редовном албанском војском, напао малобројну и младу Војску Југославије на караули Кошаре, али нису успели да копненим путем уђу на КиМ и даље у централну Србију, јер су их млади хероји са Кошара у томе спречили.

Очигледно да наша власт пренебрегава одавно установљене спољнополитичке принципе, као и став огромне већине грађана по оваквим питањима, и у циљу додворавања својим западним менторима газе и устав и декларације као и Закључке донете у највишим законодавним и извршним органима власти. Српски покрет Двери истиче да је за Србију неприхватљива било каква војна вежба са НАТО пактом, организацијом која нас је бомбардовала. Не само зато што за тај став постоји одлука Савета за националну безбедност која се овом приликом крши и због званично прокламоване војне неутралности, већ и због веома рискантног спољнополитичког тренутка у коме се налази цео свет, а самим тим и држава Србије.

Из тог, али и многих других разлога, Српски покрет Двери позива на хитно повлачење ове одлуке и апсолутно поштовање установљених принципа, јер би свако кршење истих нанело огромну штету Србији, како на спољном тако и на унутрашњем политичком пољу.

Борко Пушкић 

Народни посланик
Члан скупштинског Одбора за одбрану и унутрашње послове 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: