Српски Покрет Двери - Лого

Пушкић: Велика Британија, САД и Немачка у улози спонзора сепаратизма

Високи саветник америчког Стејт департмента Дерек Шоле, након посете Приштини, дао је неколико изјава чија садржина не само што веома брине српски народ на Косову и Метохији, већ треба да буде и аларм упозорења за српске власти у Београду. Наиме, осим што је изјавио да има посебан однос према Косову, јер је радио за сада већ покојног дипломату Ричарда Холбрука, Шоле је говорио о важности последњег француско-немачког плана, дотакао се неопходности формирања Заједнице српских општина (ЗСО), док је као крајњи циљ истакао међусобно признање Србије и Косова.

    Оно што је за Двери апсолутно неприхватљиво, осим наравно било каквих разговора о независности, јесте најава формирања ЗСО по тзв. уставу лажне државе Косово, што би ову територијално-политичку организацију свело на ниво невладине организације без икаквих стварних надлежности и овлашћења. Српски покрет Двери сматра да је ова конструкција једноставно неприхватљива и за Србе на КиМ и за Србију, а од српских власти тражимо хитну реакцију по овом питању јер ћутање оставља простор како за привикавање јавности на неку „нову реалност“, тако и за нове противзаконите активности привремених приштинских институција на КиМ.

Са друге стране, Британци, противно свим резолуцијама УН, чине све да тзв. косовске безбедносне снаге (КБС) додатно обуче и инструментализују тако што најављују обуку њихових припадника на спорним Фокландским острвима. Иако негативна реакција Аргентине није изостала, наша власт се и у овом случају прави нема, шаљући сигнал западним посредницима, али и сепаратистичким властима у Приштини, да је званични Београд спреман на све уступке само ако је тај процес постепен и само ако не изазива бурну реакцију домаћег јавног мњења. Ако се томе дода и напор Берлина да лажну државу Косово прогура у Савет Европе, онда и не чуди што већ месецима уназад на северу Космета, једна за другом, ничу полицијске базе, а по свему судећи и нова војна база, које за циљ имају, осим застрашивања грађана, коначни обрачун са Србима и Србијом на Косову и Метохији.

И док се борбени морал српског народа очигледно свесно гуши константним дизањем тензија након којих следе „компромисна решења“ која су увек на штету Срба, Албанци све дубље задиру у основна права наших сународника са Космета, негирајући им чак и право на постојање на простору јужне српске покрајине, чиме отворено показују да жељно ишчекују тренутак почетка једне нове, сада косовске „Олује“.

Српски покрет Двери, као државотворна и парламентарна политичка организација, захтева од владајуће већине да под хитно закажу седницу Нродне скупштине о Косову и Метохији на којој би биле додатно потврђене наше црвене линије у косовској политици, а такође и размотрене све могућности за супротстављање наступајућој НАТО-албанској офанзиви.

Борко Пушкић 

Народни посланик
Члан скупштинског Одбора за одбрану и унутрашње послове 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: