Српски Покрет Двери - Лого
Search

Пушкић: Власт је одговорна за катастрофалне поплаве широм Србије

Јака киша која од синоћ пада у различитим деловима Србије довела је до изливања река и бујичних потока, због чега је проглашена ванредна ситуација у 35 градова и општина. Урушен је део моста у Адранима код Краљева, поплављен је део Клиничког центра у Крагујевцу, а драматични призори стижу и из Коцељеве, Косјерића, Александровачке жупе, Бруса, Медвеђе, Крушевца, Сокобање, Чачка, Аранђеловца, као и многих саобраћајнице у Београду. 

      У протекла два дана Србија је буквално поплављена, од путева до улица по градовима, што је очигледно последица и неспособност градских и општинских власти кроз постављања нестручних и партијски подобних послушника на одговорна места. Таква власт се недовољно бави превентивним питањима као што су: повећање бетонских и асфалтних тј. неупијајућих површина, непланска градња без пројектне документације, неодржавање дренажних система, ригола и јарака. Огроман проблем је и непостојање или неодговарајуће одржавање канализације, зато што нема адекватне нивелације путева и улица.

Могу одговорни причати о огромној количини падавина, али истина је да су једини кривци неспособни политичари, постављени за градске управнике, као и подобни в.д. директори јавних предузећа, који свој хлеб зарађују правећи спискове за митинг. Из године у годину домаћинства бивају поплављена због дводневних падавина. Овде је више него јасна директна одговорност највиших републичких, градских и општинских функционера. Тражимо одговорност свих поменутих, без обзира на солидарност и подршку поплављенима коју ћемо изнова сви заједно морати да покажемо.

Апелујемо да полицијски врх хитно наложи формирање радних група које ће по налогу тужилаштва истраживати одговорност у вези са елементарним непогодама.

Српски покрет Двери сматра да надлежни који треба да се баве послом за који су плаћени нису за то способни и зато је преко потребна техничка Влада, а затим и избори на којима ће ова власт пасти.

Борко Пушкић 

Народни посланик
Дипл. инг. друмског саобраћаја 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: