Српски Покрет Двери - Лого

Пушкић: Власт је одговорна за катастрофалне поплаве широм Србије

Јака киша која од синоћ пада у различитим деловима Србије довела је до изливања река и бујичних потока, због чега је проглашена ванредна ситуација у 35 градова и општина. Урушен је део моста у Адранима код Краљева, поплављен је део Клиничког центра у Крагујевцу, а драматични призори стижу и из Коцељеве, Косјерића, Александровачке жупе, Бруса, Медвеђе, Крушевца, Сокобање, Чачка, Аранђеловца, као и многих саобраћајнице у Београду. 

      У протекла два дана Србија је буквално поплављена, од путева до улица по градовима, што је очигледно последица и неспособност градских и општинских власти кроз постављања нестручних и партијски подобних послушника на одговорна места. Таква власт се недовољно бави превентивним питањима као што су: повећање бетонских и асфалтних тј. неупијајућих површина, непланска градња без пројектне документације, неодржавање дренажних система, ригола и јарака. Огроман проблем је и непостојање или неодговарајуће одржавање канализације, зато што нема адекватне нивелације путева и улица.

Могу одговорни причати о огромној количини падавина, али истина је да су једини кривци неспособни политичари, постављени за градске управнике, као и подобни в.д. директори јавних предузећа, који свој хлеб зарађују правећи спискове за митинг. Из године у годину домаћинства бивају поплављена због дводневних падавина. Овде је више него јасна директна одговорност највиших републичких, градских и општинских функционера. Тражимо одговорност свих поменутих, без обзира на солидарност и подршку поплављенима коју ћемо изнова сви заједно морати да покажемо.

Апелујемо да полицијски врх хитно наложи формирање радних група које ће по налогу тужилаштва истраживати одговорност у вези са елементарним непогодама.

Српски покрет Двери сматра да надлежни који треба да се баве послом за који су плаћени нису за то способни и зато је преко потребна техничка Влада, а затим и избори на којима ће ова власт пасти.

Борко Пушкић 

Народни посланик
Дипл. инг. друмског саобраћаја 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: